Constănțeni implicați într-un proiect internațional de prevenire a cutremurelor

197
3

Articole recomandate

Facultatea de Științe ale Naturii și Științe Agricole din cadrul Universității "Ovidius" din Constanța, reprezentată de conf. univ. dr. Lucica Tofan, lector univ. dr. Marius Lungu, asistent univ. dr. Mirela Arpenti, conf. univ. dr. Irina Moise și lector univ. dr. Zoia Prefac, este partener în cadrul proiectului internațional "O rețea științifică pentru prevenirea riscului la cutremur, alunecări de teren și inundații", coordonat de Institutul de Educație Tehnologică din Serres, Grecia, în cadrul Programului Operațional Comun "Black Sea Basin 2007-2013". 


Proiectul are ca priorități să contribuie la prevenirea dezastrelor naturale generate de cutremure, inundații și alunecări de teren în Grecia și bazinul Mării Negre, în toate țările partenere: România, Turcia, Grecia, Rep. Moldova, Bulgaria și Ucraina, prin dezvoltarea unui concept de monitorizare comună și de intervenție, și își propune să ridice nivelul de conștientizare a riscului indus de hazardele amintite. 


Obiectivele principale ale proiectului sunt:  realizarea unui parteneriat regional puternic  cooperare prin dezvoltarea unei rețele științifice pentru stabilirea unui consens științific, în scopul de a seta strategii comune și metodele de prevenire a hazardelor naturale  evaluarea potențialului de dezastru, cu accent pe gradul de risc indus de cutremure, inundații și alunecări de teren. Pentru atingerea acestui obiectiv, este necesar a avea o evaluare corectă și la zi a potențialului de dezastru în regiunile proiectului. Această eva-luare va fi realizată la nivel regional (bazinul inferior al Dunării - inclusiv Dobrogea) și utilizată în proiectarea conceptului/abordării comune pentru a face față acestor hazarde, asi-gurând astfel caracterul transfron-talier al obiectivului  creșterea capacității unităților de intervenție de urgență și ale instituțiilor locale pentru activități comune de răspuns în caz de dezastre. Prin implicarea unităților de urgență și a administrației publice locale în activitățile proiectului, în special în exerciții, conferințe, consultări și sesiuni de instruire, va fi realizată o mai bună cooperare la nivel transfrontalier. Pas cu pas, instituțiile participante vor spori cooperarea și vor beneficia de schimb de expertiză. 


Membrii rețelei științifice lucrează împreună la schimbul de competențe și resurse pentru a aborda cutremurele, alunecările de teren și inundațiile - hazarde naturale cu consecințe deosebite atât asupra economiei, cât și asupra mediului în ansamblul său. Proiectul se adresează factorilor de decizie, autorităților locale, comunității științifice, organizațiilor non-guvernamentale, în-treprinderilor private, având ca beneficiarii finali mediul academic, autoritățile locale și publicul. Rezultatele estimate sunt o cooperare transfrontalieră centrată atât pe elaborarea unor măsuri de prevenire a cutremurelor, inundațiilor și alu-necărilor de teren, dar și a unei platforme WebGIS care va pune la dispoziție o bază de date accesabilă în mod liber. 


Grupurile țintă sunt instituții de cercetare și universități, unitățile de intervenție de urgență, autoritățile publice locale, ONG-uri, iar beneficiarii principali ai proiectului, populația din regiunile proiectului. 
Marius LUNGU


Comentează știrea

wholesale hermes replica bags
10 mai 2014
wholesale hermes replica bags

does hermes use faux fur Stiri Cultură-Educație : Constănțeni implicați într-un proiect internațional de prevenire a cutremurelor | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online wholesale hermes replica bags http://bybusklubben.dk/gallery/fake-vs-authentic-hermes-birkin-4517.html

hermes caleche
19 mai 2014
hermes caleche

euler hermes uk plc 1 canada square Stiri Cultură-Educație : Constănțeni implicați într-un proiect internațional de prevenire a cutremurelor | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes caleche http://bionordic.dk/images/effect-of-replica-hermes-caleche-bag-on-women.html

norge hermes
7 iunie 2014
norge hermes

hermes paketshop ziegelhausen Stiri Cultură-Educație : Constănțeni implicați într-un proiect internațional de prevenire a cutremurelor | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online norge hermes http://www.hijzen.com/images/things-you-need-to-know-about-norge-hermes-scarves.aspx

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5413 secunde