Cine-și dorește șefia Universității "Ovidius". Primele două candidaturi au fost depuse

3843
18

Articole de la același autor

Ieri, la orele prânzului, cu o diferență de doar o oră, au fost depuse primele două candidaturi la funcția de rector al Universității "Ovidius". Conform calendarului oficial al alegerilor pentru desemnarea noului rector, joi, 10 aprilie, se primesc ultimele candidaturi.


"Cel mai pragmatic program pe care l-am văzut"
La ora 11, prof. univ. dr. Doina Catrinoiu a venit însoțită de cele două fiice, de mamă și de numeroase cadre didactice de la Facultatea de medicină: prof. univ. dr. Nicolae Ceamitru, fostul decan al acestei facultăți, prof. univ. dr. Cătălin Grasa, dr. Constantin Dina, chiar și președintele Senatului, prof. univ. dr. Petru Bordei, dar și de decanul Facultății de educație fizică și sport, prof. univ. dr. Mirela Damian, decanul de la Facultatea de chimie, prof. univ. dr. Viorica Popescu, decanul Facultății de litere, prof. univ. dr. Mihaela Fulea, decanul Facultății de științe ale naturii, conf. univ. dr. Liliana Panaitescu.
Vizibil emoționată de importanța momentului, dr. Catrinoiu a declarat că planul său managerial constituie un concept despre ceea ce înseamnă o echipă. "Și fără falsă modestie pot să vă spun că este cel mai pragmatic program pe care l-am văzut până acum. Nu pentru că l-am făcut noi, cei din echipă, ci pentru că este în așa fel structurat încât urmărește niște obiective bine definite. Și mai mult decât atât definește și modul în care noi putem atinge aceste obiective și identificăm și resursele. Eu cred că oamenii din universitate vor înțe-lege că de fapt noi vorbim despre niște lucruri foarte practice și că fiecare dintre noi are o sarcină pe care și-o poate duce la îndeplinire. Și mai cred că, de fapt acesta este și un fel de motto pe care mi l-am ales, viziunea fără acțiune e un vis. Acțiunea fără viziune este o pierdere de timp. Viziunea cu acțiune înseamnă culmi de succes", a mai adăugat Catrinoiu.
Întrebat dacă își amintește să fi existat la conducerea Universității "Ovidius" vreo femeie, prof. univ. dr. Petru Bordei își amintește că înainte de 1989, pe vremea Institutului Pedagogic Constanța, ar fi fost doamna Arsenie. "De la înființarea universității, au fost profesorii Adrian Bavaru, Victor Ciupină și Dănuț Epure, prin alegeri, iar acum rectorul interimar Ion Bordeianu", a mai afirmat dr. Bordei.


"Rectorul să nu fie rezultatul calculului unor alianțe electorale pentru vot"
În jurul orei 12,30, a venit la Biroul electoral central, neînsoțită, și prof. univ. dr. Ana Rodica Stăiculescu: "Am dorit să vin singură la această depunere de candidatură, deoarece nu am vrut să transmit un mesaj că ceilalți colegi care nu mă însoțesc sunt mai puțin importanți. Pentru mine sunt importanți fiecare din colegii mei, toate cadrele didactice și toate cadrele tehnice și fiecare student. Cred că prin experiența mea în universități europene și prin experiența în cercetare în Paris pot să aduc un nou climat, de încredere în Universitatea «Ovidius». Candidez cu un proiect instituțional, atractiv și angajant, un proiect bazat pe o viziune sociologică. În mod normal, alegerile ar trebui să fie o concurență de proiecte manageriale, situată dincolo de orice ambiții și afinități, în care fiecare să dorească să reușească cel mai bun proiect spre dezvoltarea acestei universități. Rectorul să nu fie rezultatul calculului unor alianțe electorale pentru vot, bazate pe negocieri, promisiuni, angajamente. Să fie rezultatul încrederii și credinței care pleacă de la un om și se transmite celorlalți, și de la fiecare, tuturor! Proiectul meu managerial se construiește pe calități și pe valori, se construiește cu caractere înaintea inteligenței. Eu cred în calitățile fiecăruia, cadru univer-sitar, angajat și student. Timpul agresiunii s-a epuizat deja. Suntem în perioada reinventării", a conchis prof. univ. dr. Stăiculescu.
De vineri, 11 aprilie, și până pe 9 mai va avea loc campania oficială de promovare a programelor manageriale, unul din cele mai așteptate momente de di-naintea zilei de 12 mai - ziua alegerii noului rector. 
Până atunci, însă, așteptăm și cea de-a treia candidatură, anunțată doar prin intermediul presei, cea a prof. univ. dr. Sorin Rugină.


Comentează știrea

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
.Niciolae
8 aprilie 2014
Rectorul machedonilor!

Ce mari ajung mavhedonii astia in Constanta!Peste tot unde.i loc de furat si spaga acolo lucreaza ei.Nu o votati pe Catrinoiu.este o impostoare.mafiota!

Mamut
8 aprilie 2014
Vreau sa fiu rector !

Mamut ! Mamut Rector !

bobo
8 aprilie 2014
poza de haloween

Pozele cu aceasta doamna sunt de speriat, peste tot unde am vazut poze cu ea mi s-au parut cel putin nereusite. Ori nu e ea fotogenica, ori nu stie sa stea in poze. BAU !

Craii de curte veche
8 aprilie 2014
Votati inteligenta din VEST

De ce sa nu incercam si cu oameni care au studiat afara in vestul EU? Vrem tot de ai nostri,(noci) in gasca? Cu cine sa faca gasca PSD-ul madam Pariza (Catrinoiu), dr. Grasa si compania de psd-isti. Acestia nu fac meserie fac politica, nu vor scoate mai buni srudenti dar vor face o reclama mare la SPAGA, veniti la Constanta,

anti Epure, anti Catrinoiu
8 aprilie 2014
UOC-cloaca bolnavilor mental care se viseaza prorectori

Catrinoiu este Epure. Uitati-va cine a insostit-o la depunerea candidaturii....numai oameni pusi de Epure. Ce naiba vreti mai multe dovezi? Cand le ai pe Fulea si Panaitescu alaturi nu poti sa spui ca vrei innoirea si progresul UOC ca devii ridicol. Cine voteaza Catrinoiu sa nu planga dupa aceea ca UOC se va transforma in spital de nebuni.

din uoc
8 aprilie 2014
neobrazare!

Bordei! ce draq cautzi acolo?Nu iesi acu la pensie?Mai vrei sa tragi sfori? Pai tu chiar vrei sa iesim sa spunem despre faza cu Iasi-ul?Pai cei de alaturi erau cei mai mari sustinatori ai lui Epure. Si noi ce sa credem?Dna Catrinoiu!Chiar va fac astia inainte sa fiti rector?

Arabu
8 aprilie 2014
NU !!

Stimati profesori si membrii ai senatului universitatii Constanta, daca mai aveti demnitate si aveti de gind sa predati la o universitate care a avut un renume bun , spuneti NU hotarit acolitilor lui Epure , catrec au ramas agatati de functii si spera sa continue activitatea infractionala a predecesorului si mentorului lor ,

romanu'
8 aprilie 2014
ai dreptate,arabule

Ma uitam pe lista celr care au fost cu Catrinoiu la depunere. Numai epuristi!!! Pai ce e asta? Vrei sau nu eliminarea obiceiurilor epuriste? Daca da, debaraseaza-te de decanii pusi de Eure!!!!! Iar fraierii pun botul la ce spune Catrinoiu. Degeaba sunt doctori in domeniile lor, la capitolul viziune si experienta de viata sunt corijenti.Catrinoiu este si o sa fie prizoniera decanilor epuristi, ei o sa conduca de fapt UOC. Pana o s-o desfiinteze.

Răspuns la: NU !!
Adăugat de : Arabu, 8 aprilie 2014
Stimati profesori si membrii ai senatului universitatii Constanta, daca mai aveti demnitate si aveti de gind sa predati la o universitate care a...
student
8 aprilie 2014
doamna profesor Staiculescu

O femeie exceptionala care isi ajuta studentii cu o recomandare si dupa 5 ani de la absolvire. Va multumesc mult pentru sprijinul dat si pentru ca m-ati ajutat enorm si dupa terminarea facultatii. Sper sa puteti ajuta ca rector mai multi studenti si sa le influentati pozitiv viata! Mult succes!

schimbare
8 aprilie 2014
profesor Staiculescu

O femeie care este extrem de prietenoasa odata ce iti faci curaj sa o abordezi. Un bun profesionist si o persoana cu o energie extraordinara! Este un model pentru toti! In special pentru puterea de a depasi greutatile din viata fara a ne martiriza.

18 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5185 secunde