Iată ce aplicație au dezvoltat studenții de la "Ovidius"

665
Iată ce aplicație au dezvoltat  studenții de la

Articole recomandate

Aula Universității Transilvania din Brașov a găzduit prima ediție a Maratonului de Programare "Enterpreneurship", concurs care face parte din proiectul "România contează", inițiat de firma Allview, și care își propune să promoveze în țările Uniunii Europene apli-cațiile studenților români pasionați de programare. 
Pentru acest concurs, echipele de studenți au dezvoltat timp de 24 de ore câte o aplicație cu utilitate socială pentru device-uri care folosesc sistemul de operare Android. La această competiție, au participat zece echipe, printre care și o echipă de studenți de la Facultatea de Matematică și Informatică, Universitatea "Ovidius" din Constanța, sub numele "Black Sea Droids", formată din studenții Sergiu Pavel Mogan (anul I master), Marius Lucian Rusu și George Ionuț Bădără (anul II). Aceștia au dezvoltat o aplicație numită "Transport în comun", care afișează poziția mijloacelor de transport în comun dintr-un oraș în timp real. Perioada de dezvoltare a aplicației a fost de 23 de ore. 
La gala de premiere, unde a fost prezent și președintele Traian Băsescu, echipa a primit mențiune. Aplicațiile dezvoltate în acest timp vor fi donate Comisiei Europene, cu excepția drepturilor de proprietate intelectuală, aplicațiile urmând a fi promovate către mediul de afaceri.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5906 secunde