Se apropie Ziua Z. Cine intră în lupta pentru șefia Universității "Ovidius"

2076
16
Un lucru este cert. Săptămâna aceasta, la biroul electoral al Universității "Ovidius" din Constanța nu s-a prezentat niciunul dintre cei trei profesori universitari care și-au făcut publică intenția de a candida la alegerile pentru funcția de rector. 


Conform calendarului oficial, aprobat de Senatul Universității "Ovidius", depunerea candidaturilor pentru funcția de rector a debutat luni, 2 aprilie, și se va încheia joi, 10 aprilie. Între 11 aprilie și 9 mai, este programată campania oficială de promovare a candidaturilor, pe 12 mai fiind anunțate alegerile pentru desemnarea rectorului. 
Ieri, în încercarea de a mai limpezi tensiunea așteptării, i-am contactat pe cei trei candidați - prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, prof. univ. dr. Ana Rodica Stăiculescu și prof. univ. dr. Sorin Rugină -, pentru a afla când intenționează să-și depună candidaturile. 
Medicul șef al Clinicii Medicină Internă I, profesorul universitar doctor Doina Catrinoiu, cea care a fost desemnată în 2013 drept cel mai valoros diabetolog din România de către Societatea Română de Diabet, Nutriție și Boli Metabolice, a declarat, pentru "Cuget Liber", că va de-pune dosarul de candidatură luni, 7 aprilie. 
Tot luni, 7 aprilie, intenționează să facă același lucru și prof. univ. dr. Ana Rodica Stăiculescu, singurul contracandidat din altă "tabără" decât cea a mediciniștilor. 
De altfel, chiar Ecaterina Andronescu, președintele Comisiei pentru Învățământ, a afirmat, cu prilejul vizitei sale de săptămâna trecută la Constanța, că viitorul rector al Universității "Ovidius" nu ar trebui să fie un candidat din partea Facultății de Medicină, pentru că acolo problemele de organizare și admitere sunt mari. Cu același prilej, fostul ministru al Educației afirma că alegerea decanilor trebuie să fie făcută de către corpul profesorilor, nicidecum de către rector, astfel încât șeful unei facultăți să răspundă în fața colegilor și nu în fața unui singur om. 
Mai rămâne de văzut cum se vor petrece lucrurile după alegerea rectorului. Până atunci, însă, cel de-al doilea candidat din partea Facultății de Medicină a universității, prof. univ. dr. Sorin Rugină, cel de numele căruia se leagă întemeierea acestei facultăți, ne-a declarat că și-ar dori să depună tot luni, 7 aprilie, dosarul de candidatură "mai ales că este o dată istorică. Se împlinesc fix 24 de ani de când a luat ființă Facultatea de Medicină de la Constanța", a adăugat fostul manager al Spitalului Municipal de Boli Infecțioase. Mai are totuși de perfectat câteva chestiuni la planul său managerial, așa încât a afirmat că nu se grăbește. 
Cert este că marea majoritate a universitarilor constănțeni, în frunte cu rectorul interimar prof. univ. dr. Ion Bordeianu, își doresc să nu se mai scoată la iveală lucruri care impietează imaginea Universității "Ovidius". 
"Îmi doresc o campanie în limita decenței. Toți candidații pe care îi știu până acum au o vastă experiență de viață care ar trebui să-i determine să-și construiască un dialog cu propriile arme, fără atacuri la adresa contracandidaților. Știu că e mai ușor să arunci cu pietre, dar noi avem nevoie de liniște și pentru aceasta pledez. Nu am niciun parti-pris cu niciunul dintre candidați și îmi doresc să iasă rector cel mai bun", a mai adăugat prof. univ. dr. Bordeianu. 


Comentează știrea

16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 
cristi vasluianul
4 aprilie 2014
rector

In caz ca nu stiati de la vaslui se da ora exacta in universitate,mosnianu cu liga in spate trage sfori puternice in culise

constantean
4 aprilie 2014
nimeni nu este mai presus de lege

nimeni nu isi va insusi aceasta universitate.fiecare isi cere o functie,mai ales cea de prorector.e bine sa stai la nivelul pentru care esti pregatit.daca vrei functie ca sa faci bani,ajungi ca cei ridicati de DNA,asa ca mare atentie.ora exacta se da numai de la medicina.

Alina
4 aprilie 2014
Votez cu d-na Catrinoiu

Catrinoiu este de votat si singura care poate duce universitatea mai departe.

unul din uoc
4 aprilie 2014
abureală!

Toți sunt oameni cu bani mulți, mulți de tot! Stau pe averi uriașe și nu văd cum mă vor înțelege pe mine, un onest și jalnic de cinstit universitar bugetar, cu o normă didactică, una singură!!!!!, fără să fiu prin funcții de conducere mafiote, să fac trafic la examene. să primesc în examene indivizi care nu știu unde e UOC, să dau diplome neonorate de competență, să fi luat promovarea profesională pe spagă sau cu comisie făcută de mine.Pentru noi nu va fi nimeni rector, pentru noi vor fi doar consiliile care să ne omoare unul câte unul, metodic, parșiv și criminal, prin deprofesionalizare. Senatul e al lor, al celor puși de Epure, condus de un caracter mizerabil.Despre asta să scrieți daca vreți adevăr !!

Laur
4 aprilie 2014
Rugina nu e din "tabara" medicinistilor

Mai intrebati si veti vedeti...de la medicina este doamna prof. Catrinoiu.

Fane
4 aprilie 2014
pentru "abureala"

Daca vrei sa scapi definitiv de Epure si slugile lui, voteaza cu Staiculescu. Ceilalti doi sunt epuristi convinsi, mai ales Catrinoiu.

Radu
4 aprilie 2014
Stăiculescu RECTOR

Votați Ana-Rodica Stăiculescu RECTOR! Este omul potrivit la locul potrivit! Singura șansă pentru ca Universitatea să nu cadă în mâna unor corupți ca cei din anturajul lui Catrinoiu...

Andi
4 aprilie 2014
Ce spune Andronescu chiar nu ma intereseaza

Nu poate Andronescu sa ne spuna pe cine sa alegem sau nu. O sa merg cu medicina pana acum s-au dovedit cei mai de cuvânt.

costoiu
4 aprilie 2014
atentie, mare atentie

Atentie pe cine votati daca mai vreti sa lucrati la Ovidius. Nu de alta, dar e foarte aproape de desfiintare. Se stie ca Mihnea Costoiu si Remus Pricopie sunt "supusii" Ecaterinei Andronescu. Ideile ei sunt automat si ideile lor. Asa ca daca Andronescu a spus ca nu trebuie sa fie ales rector de la medicina, situatia e nasoala. Voi votati pe cine vreti, dar interesati-va si de posturi libere la scoli profesionale sau licee pe la Cobadin sau Oltina. Catrinoiu e Epure cu fusta, iar ministerul nu mai vrea asa ceva la Ovidius.

Pleaca cu tot cu costoiu
4 aprilie 2014
Votez împotriva la ce vrea costoiu

Pleaca ma baiatule ai venit sa ne inveti cu cine sa votam, din astia ca tine batuti in cap ne-am saturat! Sa dea ordine Andronescu la ea acasă nu aici!

Răspuns la: atentie, mare atentie
Adăugat de : costoiu, 4 aprilie 2014
Atentie pe cine votati daca mai vreti sa lucrati la Ovidius. Nu de alta, dar e foarte aproape de desfiintare. Se stie ca Mihnea Costoiu si Remus...
16 comentarii. Pagina 1 din 2. Click pe pagina dorită : 1 2 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5843 secunde