Dr. Sorin Rugină, candidat la funcția de rector: "Universitatea «Ovidius» funcționează ca un organism bolnav"

1134
21
Dr. Sorin Rugină, candidat la funcția de rector:

Articole de la același autor

Pentru Universitatea "Ovidius" numărătoarea inversă a început, în mai puțin de două săptămâni urmând să se afle cine va fi viitorul rector al celei mai mari instituții academice constănțene, dintre prof. univ. dr. Doina Catrinoiu, prof. univ. dr. Sorin Rugină și prof. univ. dr. Ana Maria Stăiculescu (în ordinea depunerii candidaturilor).


Și cum pe 9 mai Senatul a aprobat întâlnirea "frontală" a celor trei candidați la funcția de rector, dorim să le propunem tuturor interviuri care să creioneze profilul viitorului manager. Astăzi, prof. univ. dr. Sorin Rugină a răspuns câtorva întrebări. 


- Să ne imaginăm următorul scenariu: au trecut alegerile, ați câștigat și trebuie să vă apucați de treabă. Care vor fi primele direcții în care veți acționa?


- Îmi doresc cu putere să ajung rector. Prima dorință va fi aceea de a evalua stadiul la care se află Universitatea din noua postură, de ordonator de credite. Adică să mă informez asupra tuturor aspectelor pozitive și negative, poate voi apela chiar la o auditare a tuturor activităților așa încât să cunosc problemele și să-mi fac o echipă competentă care cunoaște tainele învățământului universitar și tot ce se poate schimba. Practic această echipă nu pot s-o fac decât în momentul în care știu ce nevoi am. Oficial, la această oră moștenesc o structură în care sunt vacante două posturi de prorector. De reținut că ideea acestei evaluări nu este de a vâna greșeli și a pedepsi viitorii vinovați. Am găsit suficiente nemulțumiri în rândul celor cu care m-am întâlnit, deci ceva nu este în regulă într-o facultate în care marea masă a oamenilor este nemulțumită de conducere. Dar planul meu managerial prevede în primul rând stabilitate. Să ne adunăm în jurul ideii că trebuie să ne vedem de treabă și să demonstrăm Ministerului Educației că noi ne putem vindeca dinăuntru.  Ce s-a întâmplat s-a întâmplat, acum gata trebuie să ne apucăm de treabă. Nu trebuie să uităm cum a fost posibil așa ceva, respectiv cu largul concurs al consiliului de administrație. În al doilea rând trebuie să vedem ce facem cu respectarea regulamentelor. Prima chestiune să punem capăt abuzurilor care creează aceste disensiuni. Trebuie alungată teama unora că cel care va veni se va purta ca ceilalți; nu este normal pentru o instituție academică. E prematur să ne apucăm să vorbim de echipe când nu a sosit încă raportul final al comisiei Ministerului Educației.


- Și care se pare că nu va fi deloc măgulitor…
- Da, nu cred că are perspectiva să ne laude. Ideea e ca măcar să ne mențină clasificarea pe care o avem acum de EDUCAȚIE ȘI CERCETARE. E foarte important din punct de vedere al viitorului economic, bugetar. Că tindem noi spre "Cercetare avansată și educație" mai este drum lung și nu se va împlini în niciun caz în mandatul acesta de aproape doi ani. Admiterea care urmează ne va lămuri dacă ne-am vindecat și dacă totul decurge normal. Poate că cineva ne va întinde o mână. Revenind la raport, logic ar fi fost să apară până la alegerea noului rector și nu știm de ce s-a tărăgănat atât de mult, dar se pare că și legislația a fost nepregătită pentru o asemenea situație.


- Cu ce facultăți v-ați întâlnit de când a început campania și ce se așteaptă?
- Cu cei de la Arte, de la Medicină Dentară, ieri am fost la Sport, astăzi merg la Științele Naturii. Apoi grupuri de la Litere, la Științele Economice, la Istorie. Am fost în destule facultăți și pot să spun că este o experiență absolut utilă și mă bucur că s-a întâmplat așa, pentru că începuseră să circule diverse mesaje. Și nu ascund că profesorul Scolca, de la Științele Naturii, se exprima dezamăgit că noi cei care am făurit universitatea, măcar în ceasul al 12-lea să ne trezim. Și chiar am participat în momente funda-mentale, ale semnării primului document către Guvernul României. Cât despre așteptări, oamenii își doresc puțină fermitate și respectarea legalității pentru că majoritatea au senzația că sunt dezavantajați la salarii. De altfel, împreună cu staff-ul meu ne-am propus ca din luna septembrie să mergem prin facultăți și să discutăm deciziile luate, în așa fel încât să nu creăm probleme suplimentare. Sigur, e foarte greu să-i mulțumești pe toți, dar măcar să se cunoască adevărul.


- Interesant este că sunteți cadru universitar la Facultatea de Medicină, dar se spune că nu aceasta v-a propus.
- Păi da ce, pe doamna Stăiculescu a propus-o Facultatea de Drept? Astea sunt elemente neocomuniste, împrumutate din politică și nu trebuie să facem confuzie între partid și facultate. Prima condiție a universitarismului  este libertatea de gândire. Carta universitară ne conferă libertatea de opinie. În universitate n-am venit să ne luptăm pentru putere. Cam așa se pune problema acum: care este miza? Păi miza este admiterea. Ne-am luptat atâția ani să fie o admitere corectă și deodată le dăm cu două săptămâni înainte. Concursurile care s-au dat când noi eram cu un picior în groapă, iar noi promovăm și promovăm, mai mult sau mai puțin în litera regu-lamentului. De ce, ca să plătim unora că au votat sau care nu au votat? Interesele de grup au creat această atmosferă otrăvită în universitate. Am avut surpriza să întâlnesc și oameni care au spus că pot să ajute, dar vor nu știu ce funcție. Nu discutăm de funcții. Fiecare își are locul lui în universitate. În același timp sunt de părere că nu trebuie să ai într-o instituție academică o comisie de disciplină. O comisie de etică da, pentru că apar divergențe care trebuie analizate. Universitatea "Ovidius" este ca un organism care are probleme la cap, dar cum nu se fac transplanturi de creier, trebuie să-l regenerăm. Organele funcționează anapoda, deși sistemul circulator e bun, iar cei care nu funcționează trebuie extirpați.


Comentează știrea

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
eeeeee
30 aprilie 2014
alegeri 2016

Gabriela Stanciu va fi rector din 2016 la Ovidius,ceea ce face acum Catrinoiu este ca sa ii netezeasca calea Gabrielei Stanciu.Lucrurile vor reveni la normal de abia din 2016.Gabriela Stanciu va lua achitat indiferent de supozitii deoarece are prieteni in servicii care o ajuta si au ajutat-o mereu si cand a fost la conducere,ceea ce s-a intamplat in iulie 2013 a fost totul de fatada in ceea ce o priveste.

universitar
30 aprilie 2014
Jos palaria!

Asa da gandire! Sper sa fie si in actiune! Tare mi-e teama insa ca mafia se va organiza si va vota impotriva caracterelor legale si de cinste.Oricum ce este acum la UOC este boala curata si este nevoie de mari tratamente. Votati cat mai multi pentru normalitate! Lasati alte afaceri si treceti la asigurarea locului de munca! Altfel, e jale si desfiintare!

Sila
2 mai 2014
Daca asta e gândirea nu votez Rugina

Am citit ce vrea mai pe romaneste vendete e cu asta nu sunt de acord!! Deci nu Rugina

epurasul
3 mai 2014
alegeri 3016

Gabriela Stanciu isi vinde corpul pentru functii si pentru bani aceasta fiinta nu are scupule ea face legile cu spaguiala in uoc iar dna-ul nu a urmarito indeajuns cand era chemata la dna si atunci mai lua spaga de la studenti si mai asigura intrari la farmacie cu decana sarbu.acum vrea sa ajunga rector sau pro, pai daca iese rugina se duce si-l pupa in fund pe ala si il linge pe unde poate ca sa-i dea iar functie cum a facut cu toti sefii ei. posteaza in ceea ce nu este. aloooooooooooo dna-ul sa o monitorizeze mai bine sa vada cum face banii in continuare ca daca i sa taiat leafa de prorector.

hermes zentrale
19 mai 2014
hermes zentrale

hermes paket zuhause abholen Stiri Cultură-Educație : Dr. Sorin Rugină, candidat la funcția de rector: "Universitatea funcționează ca un organism bolnav" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes zentrale http://figuremodelsguild.org/the-differences-between-hermes-cevitt-kelly-and-birkin.html

MBT Baridi Shoes
3 iunie 2014
MBT Baridi Shoes

mbt shoes ebay counterfeit Stiri Cultură-Educație : Dr. Sorin Rugină, candidat la funcția de rector: "Universitatea funcționează ca un organism bolnav" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online MBT Baridi Shoes http://www.ceadesbolivia.org/mbt-online/discount-mbt-shoes-for-women.asp

hermes 2014
5 iunie 2014
hermes 2014

hermes belt size 30 Stiri Cultură-Educație : Dr. Sorin Rugină, candidat la funcția de rector: "Universitatea funcționează ca un organism bolnav" | Ziarul Cuget Liber de Constanta Online hermes 2014 http://www.interfaceconferencegroup.com/atlretail/images/hermes-2014-peachpuff-hermes-4275.asp

resultat course longchamp
31 iulie 2014
resultat course longchamp

deschilder sac longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/deschildersaclongchamp.asp]deschilder sac longchamp[/url]courses hippiques longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/courseshippiqueslongchamp.asp]courses hippiques longchamp[/url]combien coute un sac longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/combiencouteunsaclongchamp.asp]combien coute un sac longchamp[/url]collection longchamp 2014[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/collectionlongchamp2014.asp]collection longchamp 2014[/url]ceinture homme longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/ceinturehommelongchamp.asp]ceinture homme longchamp[/url]cartable longchamp femme[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/cartablelongchampfemme.asp]cartable longchamp femme[/url]boutiques longchamp paris[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiqueslongchampparis.asp]boutiques longchamp paris[/url]boutique longchamp marseille[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampmarseille.asp]boutique longchamp marseille[/url]boutique longchamp lyon[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchamplyon.asp]boutique longchamp lyon[/url]bijoux longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/bijouxlongchamp.asp]bijoux longchamp[/url]besace longchamp pliage[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/besacelongchamppliage.asp]besace longchamp pliage[/url]besace longchamp femme[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/besacelongchampfemme.asp]besace longchamp femme[/url]besace cuir homme longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/besacecuirhommelongchamp.asp]besace cuir homme longchamp[/url]webcam st francois de longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/webcamstfrancoisdelongchamp.asp]webcam st francois de longchamp[/url]vrai sac longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/vraisaclongchamp.asp]vrai sac longchamp[/url]vente priv?e longchamp 2013[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/ventepriv?elongchamp2013.asp]vente priv?e longchamp 2013[/url]vente de sac longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/ventedesaclongchamp.asp]vente de sac longchamp[/url]vanity case longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/vanitycaselongchamp.asp]vanity case longchamp[/url]trousse ecole longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/trousseecolelongchamp.asp]trousse ecole longchamp[/url]trousse de toilette femme longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/troussedetoilettefemmelongchamp.asp]trousse de toilette femme longchamp[/url]trousse de maquillage longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/troussedemaquillagelongchamp.asp]trousse de maquillage longchamp[/url]trousse cuir longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/troussecuirlongchamp.asp]trousse cuir longchamp[/url]taille longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/taillelongchamp.asp]taille longchamp[/url]sultan longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sultanlongchamp.asp]sultan longchamp[/url]station st fran?ois longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/stationstfran?oislongchamp.asp]station st fran?ois longchamp[/url]station de ski saint francois longchamp savoie[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/stationdeskisaintfrancoislongchampsavoie.asp]station de ski saint francois longchamp savoie[/url]st francois longchamp location[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/stfrancoislongchamplocation.asp]st francois longchamp location[/url]st francois longchamp forfait[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/stfrancoislongchampforfait.asp]st francois longchamp forfait[/url]st francois longchamp esf[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/stfrancoislongchampesf.asp]st francois longchamp esf[/url]st fran?ois de longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/stfran?oisdelongchamp.asp]st fran?ois de longchamp[/url]soldes sacs longchamp 2010[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/soldessacslongchamp2010.asp]soldes sacs longchamp 2010[/url]solde sac a main longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/soldesacamainlongchamp.asp]solde sac a main longchamp[/url]skimium saint francois longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/skimiumsaintfrancoislongchamp.asp]skimium saint francois longchamp[/url]site sac longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sitesaclongchamp.asp]site sac longchamp[/url]serviette cuir homme longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/serviettecuirhommelongchamp.asp]serviette cuir homme longchamp[/url]sacs voyage longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sacsvoyagelongchamp.asp]sacs voyage longchamp[/url]sacs pliage longchamp sold?s[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sacspliagelongchampsold?s.asp]sacs pliage longchamp sold?s[/url]sacs longchamp pliage pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sacslongchamppliagepascher.asp]sacs longchamp pliage pas cher[/url]sacs longchamp cuir pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sacslongchampcuirpascher.asp]sacs longchamp cuir pas cher[/url]sacs longchamp 2013[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/sacslongchamp2013.asp]sacs longchamp 2013[/url] resultat course longchamp http://www.polyecim.fr/fonctions/resultatcourselongchamp.asp

marque longchamp
31 iulie 2014
marque longchamp

bracelets longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/braceletslongchamp.asp]bracelets longchamp[/url]bracelet longchamp cuir prix[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/braceletlongchampcuirprix.asp]bracelet longchamp cuir prix[/url]bracelet longchamp cuir[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/braceletlongchampcuir.asp]bracelet longchamp cuir[/url]boutique longchamp strasbourg[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampstrasbourg.asp]boutique longchamp strasbourg[/url]boutique longchamp rennes[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchamprennes.asp]boutique longchamp rennes[/url]boutique longchamp paris adresse[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampparisadresse.asp]boutique longchamp paris adresse[/url]boutique longchamp paris 8[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampparis8.asp]boutique longchamp paris 8[/url]boutique longchamp nice[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampnice.asp]boutique longchamp nice[/url]boutique longchamp nantes[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampnantes.asp]boutique longchamp nantes[/url]boutique longchamp gen?ve[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampgen?ve.asp]boutique longchamp gen?ve[/url]boutique longchamp cannes[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampcannes.asp]boutique longchamp cannes[/url]boutique longchamp avignon[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampavignon.asp]boutique longchamp avignon[/url]boutique longchamp annecy[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiquelongchampannecy.asp]boutique longchamp annecy[/url]boutique en ligne longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/boutiqueenlignelongchamp.asp]boutique en ligne longchamp[/url]bijoux longchamp en ligne[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/bijouxlongchampenligne.asp]bijoux longchamp en ligne[/url]besace toile longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/besacetoilelongchamp.asp]besace toile longchamp[/url]besace longchamp cuir[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/besacelongchampcuir.asp]besace longchamp cuir[/url]besace cuir longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/besacecuirlongchamp.asp]besace cuir longchamp[/url]besace cavalier longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/besacecavalierlongchamp.asp]besace cavalier longchamp[/url]beige longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/beigelongchamp.asp]beige longchamp[/url]bandouliere longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/bandoulierelongchamp.asp]bandouliere longchamp[/url]banane longchamp homme[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/bananelongchamphomme.asp]banane longchamp homme[/url]banane longchamp femme[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/bananelongchampfemme.asp]banane longchamp femme[/url]ballerines longchamp toile[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/ballerineslongchamptoile.asp]ballerines longchamp toile[/url]ballerines longchamp pliage[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/ballerineslongchamppliage.asp]ballerines longchamp pliage[/url]ballerines longchamp femme[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/ballerineslongchampfemme.asp]ballerines longchamp femme[/url]ballerine longchamp pliage[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/ballerinelongchamppliage.asp]ballerine longchamp pliage[/url]bagage longchamp pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/bagagelongchamppascher.asp]bagage longchamp pas cher[/url]bagage ? main longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/bagage?mainlongchamp.asp]bagage ? main longchamp[/url]bag longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/baglongchamp.asp]bag longchamp[/url]arc de triomphe longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/arcdetriomphelongchamp.asp]arc de triomphe longchamp[/url]ancienne collection longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/anciennecollectionlongchamp.asp]ancienne collection longchamp[/url]adresse boutique longchamp paris[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/adresseboutiquelongchampparis.asp]adresse boutique longchamp paris[/url]acheter un sac longchamp pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/acheterunsaclongchamppascher.asp]acheter un sac longchamp pas cher[/url]acheter sac longchamp pliage[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/achetersaclongchamppliage.asp]acheter sac longchamp pliage[/url]acheter sac longchamp en ligne[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/achetersaclongchampenligne.asp]acheter sac longchamp en ligne[/url]acheter longchamp en ligne[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/acheterlongchampenligne.asp]acheter longchamp en ligne[/url]achat sac longchamp pas cher[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/achatsaclongchamppascher.asp]achat sac longchamp pas cher[/url]achat longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/achatlongchamp.asp]achat longchamp[/url]acces hippodrome longchamp[url=http://www.polyecim.fr/fonctions/acceshippodromelongchamp.asp]acces hippodrome longchamp[/url] marque longchamp

nike air max 90 essential
3 august 2014
nike air max 90 essential

air max noir homme[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxnoirhomme.php]air max noir homme[/url]air max noir rose[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxnoirrose.php]air max noir rose[/url]air max noires[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxnoires.php]air max noires[/url]air max one essential femme[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxoneessentialfemme.php]air max one essential femme[/url]air max one hyperfuse[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxonehyperfuse.php]air max one hyperfuse[/url]air max one leopard femme[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxoneleopardfemme.php]air max one leopard femme[/url]air max one noir femme[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxonenoirfemme.php]air max one noir femme[/url]air max one noire[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxonenoire.php]air max one noire[/url]air max pas cher fille[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxpascherfille.php]air max pas cher fille[/url]air max pas cher pour enfant[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxpascherpourenfant.php]air max pas cher pour enfant[/url]air max pas cher taille 39[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxpaschertaille39.php]air max pas cher taille 39[/url]air max pour fille pas cher[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxpourfillepascher.php]air max pour fille pas cher[/url]air max pour homme[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxpourhomme.php]air max pour homme[/url]air max premium femme[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxpremiumfemme.php]air max premium femme[/url]air max rose et bleu[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxroseetbleu.php]air max rose et bleu[/url]air max rose et grise[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxroseetgrise.php]air max rose et grise[/url]air max rose et noir femme[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxroseetnoirfemme.php]air max rose et noir femme[/url]air max roshe run[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxrosherun.php]air max roshe run[/url]air max safari pas cher[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxsafaripascher.php]air max safari pas cher[/url]air max taille 36[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxtaille36.php]air max taille 36[/url]air max taille 38[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxtaille38.php]air max taille 38[/url]air max taille 39[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxtaille39.php]air max taille 39[/url]air max thea femme noir[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxtheafemmenoir.php]air max thea femme noir[/url]air max wmns[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxwmns.php]air max wmns[/url]air max zebre[url=http://www.ammea.com/includes/airmaxzebre.php]air max zebre[/url]basket nike air max 90[url=http://www.ammea.com/includes/basketnikeairmax90.php]basket nike air max 90[/url]basket nike air max femme pas cher[url=http://www.ammea.com/includes/basketnikeairmaxfemmepascher.php]basket nike air max femme pas cher[/url]basket nike air max homme[url=http://www.ammea.com/includes/basketnikeairmaxhomme.php]basket nike air max homme[/url]hyperfuse air max 90[url=http://www.ammea.com/includes/hyperfuseairmax90.php]hyperfuse air max 90[/url]magasin air max[url=http://www.ammea.com/includes/magasinairmax.php]magasin air max[/url]max shoes[url=http://www.ammea.com/includes/maxshoes.php]max shoes[/url]nike air max 1 gris[url=http://www.ammea.com/includes/nikeairmax1gris.php]nike air max 1 gris[/url]nike air max 1 pas cher homme[url=http://www.ammea.com/includes/nikeairmax1pascherhomme.php]nike air max 1 pas cher homme[/url]nike air max 1 premium femme[url=http://www.ammea.com/includes/nikeairmax1premiumfemme.php]nike air max 1 premium femme[/url]nike air max 1 solde[url=http://www.ammea.com/includes/nikeairmax1solde.php]nike air max 1 solde[/url]nike air max 360[url=http://www.ammea.com/includes/nikeairmax360.php]nike air max 360[/url]nike air max 90 2014[url=http://www.ammea.com/includes/nikeairmax902014.php]nike air max 90 2014[/url]nike air max 90 bleu[url=http://www.ammea.com/includes/nikeairmax90bleu.php]nike air max 90 bleu[/url]nike air max 90 em[url=http://www.ammea.com/includes/nikeairmax90em.php]nike air max 90 em[/url]nike air max 90 enfant[url=http://www.ammea.com/includes/nikeairmax90enfant.php]nike air max 90 enfant[/url] nike air max 90 essential

21 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3921 secunde