Proiect european în sprijinul angajării studenților de la "Ovidius"

216
Proiect european în sprijinul angajării studenților de la

Articole recomandate

Vineri, 2 mai, de la ora 11, la Sala de Conferințe a hotelului "Bulevard" din Constanța, va avea loc lansarea Pro-iectului "Construiește-ți cariera, pas cu pas! Consiliere și orientare profesională pentru elevii din regiunile Centru și Sud-Est", proiect finanțat din Fondul Social European prin Programul Operațional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane 2007-2013; axa prioritară 2: Corelarea învățării pe tot parcursul vieții cu piața muncii; Domeniul major de intervenție 2.1. "Tranziția de la școală la viața activă".
Proiectul are ca obiectiv promovarea unor măsuri de corelare a sistemului de învățământ și piața muncii prin activități de consiliere și orientare profesională, în vederea pregătirii pentru inserția pe piața muncii a 20.000 de elevi din liceele teoretice și vocaționale, dar și elevi din clasa a VIII-a, aparținând regiunilor Centru și Sud-Est, în vederea creșterii gradului de ocupare în rândul absolvenților unităților de învățământ public. Proiectul vizează creșterea adaptabilității tinerilor la cerințele pieței muncii și la cerințele specifice locului de muncă, precum și educarea capacității de a avea opțiuni personale, în cunoștință de cauză, în ceea ce privește continuarea traseului de formare profesională. 


Proiectul este implementat de Asociația DONIT din Brașov, în parteneriat cu Universitatea "Ovidius" din Constanța, Universitatea de Medicină și Farmacie din Târgu Mureș, Universitatea "Lucian Blaga" din Sibiu și Universitatea "Dunărea de Jos" din Galați și se va derula pe perioada a 18 luni.




Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4636 secunde