Cei 40 de mucenici

426
Astăzi, când Biserica îi prăznuiește pe Sfinții 40 de mucenici, Înaltpreasfințitul Teodosie, Arhiepiscopul Tomisului, va săvârși Sfânta Liturghie a Darurilor mai înainte Sfințite la Catedrala "Sfinții Apostoli Petru și Pavel" din Constanța, începând cu ora 16.30.
Mâine, de la ora 17, Înaltpreasfințitul Teodosie, împreună cu un sobor de preoți și diaconi, va oficia Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite și Taina Sfântului Maslu la biserica "Sfântul Ierarh Vasile cel Mare" din Constanța (str. Ion Neculce, nr. 1 A, cartier Inel II). Se vor putea împărtăși toți credincioșii care au dezlegare de la duhovnic și au ajunat toată ziua.
În data de 24 noiembrie 2002 s-a pus piatra de temelie a bisericii "Sfântul Vasile cel Mare", însă, până la finalizarea lucrărilor (2007), slujbele au fost oficiate într-o capelă provizorie, sfințită pe 9 martie 2002.
Slujba de târnosire (sfințirea cea mare) a bisericii a fost oficiată pe data de 16 septembrie 2007 de către Arhiepiscopul Tomisului, Presfințitul Părinte Ciprian Câmpineanul, episcop-vicar patriarhal și Presfințitul Părinte Ioan Casian de Vicina, episcop-vicar al Arhiepiscopiei Ortodoxe Române din America și Canada.
Încă din anul 2002 există tradiția ca, în fiecare miercuri din Postul Mare, să fie oficiată, seara, Liturghia Darurilor mai înainte Sfințite împreună cu Taina Sfântului Maslu, la care participă șapte preoți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.115 secunde