Cel mai mare Secret Santa Multicultural din județ, organizat de trei școli constănțene

3937

Articole de la același autor

La inițiativa World Vision România, filiala Constanța, școlile gimnaziale nr. 40 „Aurel Vlaicu”, nr. 16 „Marin Ionescu Dobrogianu” și nr. 6 „Nicolae Titulescu” și-au unit eforturile pentru organizarea unui eveniment cu totul special, dedicat copiilor ucraineni – Secret Santa Multicultural.

Secret Santa este un joc tradițional de Crăciun, care a devenit popular în toată lumea, constituindu-se într-un mod inedit de conectare între colegi, prieteni sau membri ai familiei. Participanții trag câte un bilețel cu numele unei persoane pentru care trebuie să pregătească un cadou de Crăciun. Toate numele sunt ținute secret. În funcție de regulile acceptate, uneori numele celor care au pregătit cadourile sunt dezvăluite după deschiderea surprizelor, dar alteori acestea rămân o taină.

„Inițial, cei de la World Vision își propuseseră să atingă un record mondial, dar, din păcate, am demarat prea târziu procedura”, ne-a declarat prof. Ana-Mihaela Sita, directorul Școlii nr. 40, în curtea căreia s-a desfășurat evenimentul.

„Dacă cineva ne-ar fi spus că noi vom găzdui cel mai mare Secret Santa Multicultural din județul Constanța (dacă nu chiar din țară!), nu l-am fi crezut niciodată! Dar iată că Spiritul Festiv al Sărbătorilor, generozitatea și bucuria partajării au condus la un rezultat FABULOS: 500 de copii în curtea Școlii Gimnaziale nr. 40 «Aurel Vlaicu»! Acest lucru nu ar fi fost posibil fără sprijinul World Vision Romania, reprezentată prin Răzvan Nicola, și fără participarea celorlalte unități din proiect - școlile nr. 16, nr. 6 și Școala Online din Ucraina! Cei circa 290 elevi participanți ai școlii noastre au schimbat cadouri cu circa 200 de copii ucraineni și români! Felicitări tuturor celor implicați în organizarea evenimentului! Mulțumim cadrelor didactice și părinților voluntari care au asigurat organizarea în curte!”, a transmis același manager Ana-Mihaela Sita.

Cum s-a reușit această performanță? Copiii au fost grupați pe categorii de vârstă, fiecărei categorii atribuindu-se o culoare. Apoi, copiii români au primit niște numere, iar de partea cealaltă copiii invitați au primit numere în completarea copiilor din școli. În curte au fost trasate niște culori, unde ei s-au grupat, s-au căutat și și-au partajat cadoul în momentul în care s-a dat semnalul. În prealabil, organizatorii din partea Școlii nr. 40 au inițiat pe Google un formular pe care l-au completat părinții, pentru o corectă informare și mai ales pentru a se clarifica faptul că nimeni nu a fost obligat să se implice în acest demers.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2942 secunde