Și la Constanța

Cele mai multe contestații, la tezele cu subiect unic la limba română

314
Vineri, 11 ianuarie, s-a încheiat centralizarea contestațiilor în urma susținerii primei etape a experimentului intitulat teza cu subiect unic, la clasele a VII-a și
a VIII-a.

În capitală, se știa dinaintea finalizării că cele mai multe contestații vor fi înregistrate la limba română, probabil și din cauza discuțiilor aprige pe marginea subiectelor, imediat după susținerea lucrării.
Situația transmisă de Inspectoratul Școlar Județean Constanța relevă faptul că nici elevii constănțeni n-au fost prea încântați de aceeași materie. Astfel, cele mai multe contestații s-au înregistrat la limba și literatura română clasa a VIII-a – 323, clasa a VII-a - 151, iar la matematică - clasa a VII-a, au fost contabilizate 79 de contestații, respectiv clasa a VIII-a – 97, iar la istorie - 85.
Astăzi, lucrările urmează a fi desecretizate și așezate pe centre de comunicare și tot de astăzi ele vor fi trecute în catalogul clasei, urmând ca cei care sunt în situații de corijență să-și repare situația în cele trei săptămâni rămase din acest semestru. "Preventiv, în borderoul înaintat centrului de comunicare, a fost trecut și numele elevului, pentru a preîntâmpina situația ca o lucrare să ajungă la Băneasa dintr-o greșeală de identitate", a declarat prof. Petre Purcărea, inspector de specialitate istorie, vicepreședintele Comisiei județene de organizare a tezelor cu subiect unic.
Agenția de știri NewsIn transmite că în județul Prahova, peste 760 de elevi au depus contestații la notele obținute la tezele cu subiect unic, cei mai mulți dintre ei la limba română. La termenul limită de depunere a contestațiilor, la Inspectoratul Școlar Prahova erau înregistrate peste 500 de contestații numai la limba și literatura română, alte 150 vizau lucrările de la matematică, 80 erau depuse pentru istorie și 30 pentru geografie.
Din 12 februarie, începe sesiunea pentru amânați, respectiv absenți, la ISJ Constanța înregistrându-se un număr de 413 la clasa a VII-a, respectiv 479 la clasa a VIII-a, urmând ca, până pe 28 ianuarie, să fie transmis numărul total de elevi care vor susține tezele cu subiect unic. De remarcat că, în cazul în care un elev nu s-a prezentat la una dintre teze, el are posibilitatea să o susțină numai pe aceea.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 2.0436 secunde