Cercetătorii vorbesc despre vocabularul afectelor

158
Cercetătorii vorbesc despre vocabularul afectelor - conferintauoc-1509029698.jpg

Articole de la același autor

Timp de două zile, Departamentul de Limbi Moderne și Științe ale Comunicării din cadrul Facultății de Litere a Universității "Ovidius" din Constanța, în parteneriat cu Agenția Universitară a Francofoniei, organizează conferința internațională "Vocabularul afectelor: o nouă politică a discursului literar și mediatic".

Deschiderea oficială a manifestării are loc, astăzi, în sala "Umberto Eco" (campus UOC).

Reprezentanții instituției de învățământ superior susțin că manifestarea are ca obiectiv principal să atragă atenția asupra importanței afectelor și emoțiilor în structurarea enunțiativă și ideatică a discursurilor din științele umane, precum și a discursurilor pe care științele umane le studiază. Ca urmare, în cadrul evenimentului vor fi abordate aspecte care țin de importanța afectelor în comunicarea publică, în comunicarea mediatică audio-vizuală și în literatură. La conferință, vor lua parte cercetători din România, Franța, Republica Moldova, Tunisia, Camerun, Malta și Scoția.

Invitatul de onoare este profesorul Alain Mons, de la Universitatea "Michel-de-Montaigne" din Bordeaux, care va vorbi, astăzi, începând ora 10.30, despre "Afectologia opacității și creațiile vizuale".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5313 secunde