Cine a câștigat Festivalul Teatrelor de Păpuși și Marionete "Puck"

123
Cine a câștigat Festivalul Teatrelor de Păpuși și Marionete

Articole de la același autor

Câștigătorii celei de-a 14-a ediții a Festivalul Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete "Puck" și-a desemnat, joi seară, câștigătorii. Cristian Pepino a obținut premiul de excelență pentru valoarea artistică de excepție a spectacolului "Adunarea păsărilor", realizat la Teatrul "Țăndărică" din București. Premiul pentru performanță în arta animației i-a fost acordat lui Lucian Orbean (pentru rolul Ciorică interpretat în spectacolul "Cai verzi pe pereți", producție a Teatrului pentru Copii și Tineret "Ciufulici" Ploiești) și lui Adrian Dobrescu (pentru rolurile Miaunilă și Miauno Miaunos Laptes, interpretate în spectacolul "Aventurile lui Chilli Ramirez", producție a Teatrului "Arlechino" Brașov).

Gabriel Apostol a obținut premiul pentru conceptul dramaturgic al spectacolului "Cai verzi pe pereți", în timp ce premiul pentru scenografie a fost câștigat de Matravolgyi Akos, pentru conceptul scenografic al spațiului de joc la spectacolul "A Kis December Kiraly" ("Micul rege Decembrie"), producție a Teatrului "Vojtina" din Debrecen, Ungaria, și de Mihai Pastramagiu, pentru expresivitatea plastică a personajelor-păpuși create pentru spectacolul "Aventurile lui Chilli Ramirez". Juriul a acordat și trei premii speciale, obținute de Teatrul "Cimborak" din Sfântu Gheorghe, de Urmanczi Jeno, Vincze Timea și Csokan Raul (Teatrul "Puck" Cluj-Napoca) și de Cătălin Lungu (Teatrul Municipal de Păpuși "Gugiuță" din Chișinău, Republica Moldova).

Juriul a fost format din teatrologul Sorin Crișan, regizorul Daniel Stanciu, teatrologul Carmen Stanciu, actorul Decebal Marin și de regizorul Katona Jozsef.

Cea de-a 14-a ediție a Festivalului Internațional al Teatrelor de Păpuși și Marionete 'Puck', desfășurat la Cluj în perioada 12-15 octombrie, a reunit teatre de păpuși din România, Republica Moldova și Ungaria.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Vineri, 16 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Doliu în televiziune!
Vineri, 16 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : Motanul încălțat, la Harlequin
Vineri, 16 Octombrie 2015
Stire din Cultură-Educație : "Cum se face",  comedie la Harlequin
Pagina a fost generata in 1.4875 secunde