Cine a câștigat Premiul "Memedemin Yașar"

413
Uniunea Democrată a Tătarilor Turco-Musulmani din România, Filiala Constanța a organizat duminică, 25 martie, acțiunea "Premiul Memedemin Yașar pentru poezie în limba tătară - ediția a IV-a", la care au participat elevi ai claselor de limba tătară de la filialele Constanța, Medgidia, Valu lui Traian, Ciocârlia, Lumina, Ovidiu ale UDTTMR, elevi ai școlilor constănțene, dar și numeroși membri ai comunității tătare.
În deschiderea acțiunii au luat cuvântul Șebnem Atasoy Manav - viceconsul al Republicii Turcia la Constanța, din partea UDTTMR președintele av. Varol Amet, deputatul Aledin Amet și președintele Filialei Constanța Aidân Ablez. Apoi, Neriman Ibraim, director adjunct Radyo T, Nazim Nuran și prof. Cîimet Memet - șef al Comisiei de Cultură a Filialei Constanța au elogiat personalitatea poetului tătar Memedemin Yașar.
Memedemin Yașar (12 martie 1936 - 15 martie 2007) a fost una din personalitățile tătarilor din Dobrogea, care a contribuit la conservarea identității naționale a tătarilor din România. A organizat cu elevii sau cu adulții activități culturale, artistice și sportive. Este primul organizator, în anul 1970, al Kureș-ului, instaurând o tradiție care s-a perpetuat an de an.
În partea a doua a activității a avut loc concursul de recitare a poeziilor în limba tătară adresat elevilor claselor primare, respectiv gimnaziale.
La secțiunea dedicată elevilor claselor I-IV, locul I a fost câștigat de Omer Ailin. Pregătit de prof. Neriman Ibraim în cadrul școlii Comunitare a Filialei Constanța, iar la secțiunea dedicată elevilor claselor V-VIII, locul I a fost ocupat de Geambulat Erdin, pregătit de Șachir Bunian la Filiala Medgidia.
De asemenea, a avut loc și un concurs de creație lirică în limba tătară, ale cărui rezultate vor fi anunțate în urma evaluării.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 14 Ianuarie 2012
Stire din Cultură-Educație : Mihai Eminescu - omagiat la Medgidia
Pagina a fost generata in 1.1886 secunde