Cine-i va lua locul lui Epure? Dilema începutului de an universitar la "Ovidius"

3436
24

Articole de la același autor

Dincolo de ploaia enervantă care a stricat parada extravaganței și a penibilului cu care ne-au obișnuit studentele la deschiderea festivă de la Universitatea "Ovidius", anul 2013-2014 va fi unul greu pentru cea mai mare academie constănțeană.

Ne-au lipsit ținutele vesele care au fost înlocuite de griuri și negru, dar și discursurile pline de aplomb. Prof. univ. dr. IPS Teodosie Petrescu, în calitatea sa de prorector și în absența prof. univ. dr. Ion Bordeianu, plecat la Ministerul Educației, le-a transmis studenților să nu se lase influențați de evenimentele nefericite care s-au petrecut în această vară și să facă cinste acestei universități, al cărei prestigiu s-a clădit cu greu. Prof. univ. dr. Petru Bordei, președintele Senatului, nu a ascuns faptul că anul universitar 2013-2014 va fi unul greu, ținând cont de ultimele declarații ale lui Mihnea Costoiu, ministru delegat pentru învățământ superior, care privesc atât metodologiile de autorizare și acreditare ale universităților și specializărilor, cât și admiterea la licență. De asemenea, a mai făcut cunoscut că în perioada imediat următoare se va stabili calendarul alegerilor la Universitatea "Ovidius", scrutin care speră ca în luna ianuarie 2014 să se finalizeze inclusiv cu desemnarea membrilor noului Senat.

Au mai luat cuvântul și rectorii onorifici ai Universității "Ovidius", în persoana prof. univ. Adrian Bavaru și prof. univ. Victor Ciupină, dar și Cristinel Dragomir, vicepreședintele Consiliului Județean, care le-au urat studenților mult succes în noul an

Au început cu muzica la maxim în difuzoare

În timp ce studenții s-au înghesuit în holul de la intrarea în modulul 2 al Campusului Universității, unde au loc cursurile facultăților de Medicină și Farmacie, pentru a marca momentul festiv, în parcare, în autoturisme, colegii lor fumau și ascultau muzică la maxim. Un mic sondaj printre studenții care au ascultat discursurile ne-a relevat faptul că și ei resimt o oarecare tensiune în debutul anului universitar. "Nu știm în ce măsură ne vor afecta direct pe noi cele întâmplate, dar cu siguranță alegerile care se anunță vor afecta procesul didactic și mai ales pe profesorii de la catedră", ne-a declarat o studentă anul III Matematică. Tot an terminal este și studentul care a afirmat că la Facultatea de Științe Economice, unde este el, taberele au fost împărțite, unii regretând, alții bucurându-se că s-a ajuns ca DNA-ul să "rezolve" o problemă atât de gravă. "Lucrurile scăpaseră de sub control, unii dintre colegii mei ajungând să nu mai dea pe la facultate, dar fiind bursieri".

Corpul de control aflat la "Ovidius" dă "semnale foarte, foarte proaste"

În ultima sa declarație de vineri, 27 septem-brie, Mihnea Costoiu a precizat că a trimis Corpul său de control la mai multe universități, printre care și "Ovidius" din Constanța, de la care semnalele venite sunt "foarte proaste". "Sunt câteva universități la care există Corpul de control al meu în această perioadă. O să fac referire doar la una singură: Universitatea «Ovidius» din Constanța. La finalul controalelor, rezultatul de la Constanța o să-l facem public, pentru că semnalele care sunt venite din aceste universități sunt unele foarte, foarte proaste. Vreau să fac precizarea că nu vorbim de universități private, vorbim și de universități publice, cărora li s-au pus în vedere toate aceste lucruri, pentru că pe noi nu ne interesează forma de proprietate a universității, ci calitatea studiilor, programelor oferite studenților", a spus Mihnea Costoiu. El a declarat că pe baza hotărârii de guvern din iulie 2013, în anul universitar 2013-2014, mai exact în primul semestru al anului uni-versitar, este posibilă scoaterea la concurs a posturilor didactice pentru învățământ superior.

Totodată, Costoiu a precizat că, tot în noul an universitar, se dorește realizarea unor noi metodologii privind autorizarea și acreditarea programelor de studii de licență, master și doctorat, unul dintre criteriile de performanță urmând să fie reprezentat de sport. "Trebuie să introducem un număr minim de credite pentru activitatea sportivă, impus de metodologiile de autorizare și acreditare. Să reluăm competițiile sportive de masă", susține ministrul. El a precizat că anul acesta Ministerul Educației Naționale va începe discuțiile cu toți actorii implicați pentru elaborarea metodologiei privind clasificarea și ierarhizarea universităților.

În privința admiterii pentru anul universitar 2014-2015, Mihnea Costoiu afirmă că se dorește ca metodologia să fie stabilită încă din decembrie 2013, cu șase luni înainte.

Comentează știrea

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 
Colonelul Robert Turcescu
1 octombrie 2013
Dincolo de ploaia enervantă care a stricat parada extravaganței și a penibilului cu care ne-au obișnuit studentele la deschiderea festivă de la Universitatea "Ovidius"

Sa intelegem numai fetele sunt pitipoance, iar baietii nu sunt cocalari :)

Plouatu
1 octombrie 2013
Ovidius

Hai lasa teama, ca vine popa si te rezolva el. mai cu o spaga, mai cu o parohie, mai cu 2-3 mercenari cu sponsorizarea, merge!!Ce daca trecem de la un dna la altul? Asa-i in tenis!

vanatorul
1 octombrie 2013
numai fetele?

Daca erau numai baietii cocalari, ziceai la fel, dar de fete? Cumva ma indoiesc, afara daca esti gica-contra. Nu avem de ce sa le tratam pe fete cu manusi; nu sunt ele egale in drepturi si indatoriri? Nota: zic astea pentru ca in general (70-80% din cazuri) cand se aminteste "dar baietii cum sunt", nu se aminteste "dar fetele cum sunt" cand e cazul. Niste fatarnici, ce sa mai vorbim (nu e neaparat cazul colonelului Robert Turcescu, he he).

FONDURI EUROPENE
1 octombrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Iata cum Afacerea ta cu Ciuperci devine profitabila in doar 170 de zile si iti aduce la o micro-ferma de 100 mp amenajata pe 3 nivele, 80-100 kg ciuperci/mp/an, la 7-8 lei/kg obtii un profit de 23.000euro pe an. Pentru mai multe detalii vizitati:www.cultivareaciupercilor.ro

sf. dracu
1 octombrie 2013
"lasati spaga sa vina la mine" Spagoveanu 2:11

cum cine, se shtie deja, SHPAGOVEANU

FONDURI EUROPENE
1 octombrie 2013
FONDURI EUROPENE NERAMBURSABILE

Cum poti castiga 3000 de euro lunar crescand prepelite intr-un spatiu de numai 20mp? Iata cum Afacerea ta cu Prepelite devine profitabila in doar 60 de zile si iti aduce 1100 lei,la fiecare 125 lei investiti in productie. Detalii pe:www.crestereaprepelitelor.ro

Neculce
1 octombrie 2013
tot una!

...si inceput-a anu, dar degeaba ca tot fara state, fara norme, fara orar, fara planuri de invatamant! Cica Popescu de la resurse umane nu semneaza statele! Pai nu el a semnat si anul trecut colaboratori fara doctorate si pensionari la greu? Sau nu a semnat? Asa e, ca el nu semneaza! e smecher! Studentii satu prin ploaie, pe alei si decanii lui Epure, iau indemnazatii de conducere si freaca....Am zis!

Nedumeritu
1 octombrie 2013
Cum e posibil...

... sa se vorbeasca de primatul oamenilor de stiinta constanteni de un mameluc analfabet, ale carui pretentii intelectuale au ramas pe coordonatele Evul Mediu ? Ne meritam soarta, v-o meritati !!!

fost angajat al ziarului Replica
1 octombrie 2013
NEMET-lichea sadea

TIBERIUS NEMET,prietenu de suflet al lui Epure care ii daduse ziarului REPLICA un contract de sponzorizare de 5200ron/luna, plus multe alte atentii, ca de exemplu :"sotia" lui Nemet era doctoranta lui Epure, iar Alexandra Anton,ziarista lui peste prajit care ii spala chilotii lui NEMET TIBERIU era intretinuta din contractuL cu universitatea, de multe ori Epure corecta lucrarile studentilor pe terasa BOLERO, terasa aflata in proprietatea lui TIBERIU NEMET,impreuna cu TIBERIU NEMET si acordau note mari in functie de preferintele lui TIBERIU NEMET(tiberiu nemet-persoana care colectiona bani din spagile luate pentru examenele studentilor din diferite facultati).Acest bolnav psihic pe nume TIBERIU NEMET,proprietar al ziarului REPLICA,proprietar al terasei BOLERO din Satul de Vacanta, are predilectie spre perversiuni sexuale si la varsta inaintata pe care o are, este un onanist inrait si toata averea lui este bazata pe spagile luate impreuna cu Epure si Panait Anghel.

cetatean
1 octombrie 2013
Nemet Tiberiu=campanie impotriva lui Mazare

Tiberiu Nemet, detine niste filmari cu Mazare intr-o discutie despre cum se imparteau banii si se lauda cu aceste filmari pe la IJP Constanta in schimbul protectiei privind ilegalitatile pe care le face impreuna cu diversi infractori ai Constantei,...schimburi de terenuri luate pe diversi cetateni decedati, asociere cu clanul Spaniolul, intr-o vreme si cu Nutu Camataru`, se pare ca la constructia blocului de la fosta terasa nord este asociat cu Palaz,

24 comentarii. Pagina 1 din 3. Click pe pagina dorită : 1 2 3 

Articole pe aceeași temă

Sâmbătă, 28 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Se deschide anul universitar la "Ovidius"
Vineri, 27 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Iată când se deschide anul universitar
Sâmbătă, 21 Septembrie 2013
Stire din Cultură-Educație : Sfințirea bisericii din Negru Vodă, astăzi
Pagina a fost generata in 0.4412 secunde