Istoric constănțean:

"Cine sunt eroii zilelor noastre? Monica Columbeanu și Oana Zăvoranu?"

921
Nu mai este un secret că elevii nu mai au niciun interes pentru cultură și studiu. Dar pentru asta nu sunt vinovați profesorii, care își dau tot interesul să aducă lucruri noi în programa școlară, ci aceia care ne conduc, care schimbă sistemele educaționale după bunul plac. Astfel se face că elevii nu mai au respect față de profesori, iar de interes pentru studiu nici nu mai poate fi vorba.

Ca în fiecare an, data de 9 mai, sărbătoarea Eroilor Români, este celebrată cum se cuvine de toate instituțiile de cultură din țară. Ieri, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, a avut loc un simpozion dedicat Cuceririi Independenței de Stat a României, Zilei Victoriei Împotriva Fascismului și Zilei Europei Unite.

La eveniment au fost prezenți dr. Lavinia Gheorghe, de la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie, și dr. Ion Bitoleanu de la Univer-sitatea "Spiru Haret", precum și aproximativ 50 de elevi de la șapte școli constănțene.

Din păcate, elevii aproape că au fost aduși cu forța în sala de discuții, fiind preocupați de cu totul alte probleme decât de sărbătoarea istorică.

Momente emoționante și cruntul adevăr

Dr. Lavinia Gheorghe și Ion Bitoleanu au reușit să scoată la suprafață adevăratele valori ale românilor, dar cel mai important, au captat atenția tinerilor.

"Suntem eroi numai în timpul războaielor? Este oare posibil ca în vremea noastră să fim eroi? Putem astăzi să înfăptuim acte eroice ? Răspunsul la aceste întrebări este afirmativ...însă trebuie să ne luptăm pentru a face acte eroice în zilele noastre. Nu este greu, căci în fiecare elev se ascunde o minte sclipitoare. În fiecare dintre elevi se găsește un erou, doar că trebuie scos la vedere, prin studiu și interes față de materie", declara dr. Ion Bitoleanu.

În general, termenul de erou implică un om mort. Însă, cei care sunt eroi sunt de fapt cei care rămân în istorie în timp, cei care au făcut ceva, care s-au distins cu ceva și care sunt recunoscuți pe plan mondial.

"În Columbia se știe despre România. Ce știu despre România? O știu pe Nadia Comăneci, gimnasta care a adus primul zece în lume la gimnastică, îl știu pe Hagi, îl știu pe Ceaușescu, și pe Dracula. Aceștia sunt eroi, iar unii dintre ei nu sunt morți. Au rezistat în timp datorită faptelor lor eroice, iar cum o țară este recunoscută după nume, putem fi mândri de aceste nume care ne-au făcut țara recunoscută peste hotare. Nu trebuie să luăm exemplul Monica Columbeanu și Oana Zăvoranu, care sunt într-adevăr frumoase, căci nu sunt personalități. Mass-media nu aduce în fața tinerilor niște exemple demne de urmat! Nu înseamnă să fii special dacă faci scandal în public, dacă îți așterni toate problemele intime în fața televiziunii, sau dacă te căsătorești cu un miliardar. Nu asta înseamnă să fii erou", a declarat dr. Lavinia Gheorghe.

Potrivit acesteia, în Constanța există olimpici internaționali, dar de care nu a auzit nimeni până acum, căci nu promovăm decât mondeni-tățile. "Trebuie să știți că există unii tineri hackeri. Nu toți fac lucruri bune, însă sunt mândră că ei există și că sunt în stare să facă așa ceva. Asta înseamnă că poate la un moment dat ei vor renunța și se vor remarca în alte domenii sclipitoare, informatice.

Trebuie să facem o activitate despre eroi români. Eroii nu sunt numai cei care au luptat în războaie, ci și cei care ne reprezintă țara cu mândrie, prin ceea ce realizează prin mintea lor și cu mintea lor", a încheiat Lavinia Gheorghe.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5886 secunde