Cine sunt olimpicii Cernavodei care vor fi premiați

1052
Cine sunt olimpicii Cernavodei care vor fi premiați - cernavoda-1326215373.jpg
Liceul "Anghel Saligny", Școala nr. 1, Școala "Mircea Eliade" sau Grup Școlar Industrial Energetic sunt instituții ale căror elevi au adus faima orașului Cernavodă, motiv pentru care Primăria a decis alocarea a 17.500 de lei din bugetul local pentru premierea elevilor și profesorilor din Cernavodă care au obținut rezultate la olimpiadele școlare și concursurile naționale organizate în acest an școlar de către Ministerul Educației, Cercetării, Tineretului și Sportului. Proiectul privind acordarea premiilor în bani a fost aprobat prin hotărâre a consiliului local la inițiativa primarului Mariana Mircea. Sumele care se vor acorda se încadrează între 200 lei și 2.000 de lei și se acordă atât elevilor și echipelor sportive, cât și profesorilor și antrenorilor care au contribuit la obținerea premiilor.

Astfel, Liceul Anghel Saligny se mândrește cu 16 elevi care au obținut premii la diverse olimpiade și concursuri școlare.

Școala generală nr. 1 constituie o altă unitate de învățământ din oraș care se laudă cu 11 elevi premianți, de această dată la o disciplină sportivă. Echipele de atletism fete și băieți au participat la Olimpiada națională a sportului școlar și au obținut locul I.

Premii vor mai primi și elevi și cadre didactice de la Școala "Mircea Eliade". Este vorba de opt elevi din clasele V-VIII care au obținut locuri fruntașe la fazele județene ale Olimpiadelor de matematică, chimie și limbă și literatură română.

Grupul Școlar Industrial Energetic se află și el printre unitățile de învățământ cu elevi olimpici. Echipa de baschet băieți a primit un premiu datorită locurilor fruntașe obținute la Olimpiada națională a Sportului Școlar.

Pe lângă recompensarea bănească a acestor elevi și profesori, administrația locală mai inițiază și organizează și altfel de acțiuni care vizează recompensarea elevilor merituoși. Este vorba de organizarea unor schimburi de experiență în străinătate în orașele înfrățite cu Cernavodă, organizarea de excursii gratuite la Parlament și alte obiective turistice din București, organizarea de tabere gratuite la munte și la mare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 11 Ianuarie 2012
Stire din Social : Nivelul radiațiilor la Cernavodă
Pagina a fost generata in 0.3145 secunde