Cine sunt olimpicii constănțeni

162
Șapte elevi de la unități școlare constănțene figurează pe lista olimpicilor internaționali realizată de către Ministerului Educației Naționale care cuprinde în total 161 de tineri cu performanțe deosebite la concursurile de peste hotare.

Printre olimpicii internaționali în 2013 sunt nominalizați Amet Ghiulendan (clasa a VII-a) de la Școala Gimnazială nr. 1 "C-tin Brâncuși" Medgidia care a obținut mențiune la Olimpiada Internațională de Limbă Turcă și Asan Selin (clasa a VII-a) de la aceeași școală care a luat tot mențiune la Olimpiada Internațională de Turcă. La același concurs, bronzul a revenit elevei Harman Bahriye Yldiz, clasa a XII-a de la Colegiul Național "Kemal Attaturk" Medgidia.

Pe lista olimpicilor internaționali se mai află și Vlad Coșoreanu (clasa a XI-a la Liceul Teoretic "Ovidius") care a obținut bronzul la Olimpiada Internațională de Biologie și Cristina Teleanu (clasa a IX-a la Liceul Teoretic "Ovidius") care a luat medalia de argint la Olimpiada Balcanică de Matematică pentru Juniori.

Nu în ultimul rând se remarcă performanța elevului Ioan Ignat (clasa a X-a, la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân"), cu două medalii de aur la Olimpiada de Științe a Uniunii Europene și Olimpiada Pluridisciplinare Tuymaada-fizică.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.4346 secunde