Clasa zero rămâne obligatorie

581
Clasa zero rămâne obligatorie - clasapregatitoare-1358090557.jpg

Articole de la același autor

Clasa zero rămâne obligatorie, iar clasa a IX-a rămâne la gim-naziu, conform celei mai recente declarații a ministrului Educației, Remus Pricopie. 


Recent, ziarul "Cuget Liber" publica un articol având la bază concluziile unui chestionar aplicat de Asociația Învățătorilor și Institutorilor din județele Constanța și Ialomița și în care se arătau clar argumentele pro și contra menținerii clasei pregătitoare în școli.

De altfel, anunțul actualului mi-nistru al Educației vine la puțin timp după ce premierul Victor Ponta a hotărât că din 2013 grupele pregă-titoare din școli se vor întoarce la grădinițe. Era pe vremea fostului ministru Ecaterina Andronescu, o ferventă opozantă a tot ceea ce a "emanat" Daniel Funeriu.

Se pare că Remus Pricopie e hotărât să respecte litera Legii Educației Naționale.

"Legea ne spune foarte clar: clasa pregătitoare face parte din ciclul primar și este o clasă obligatorie pentru copiii care au împlinit vârsta de șase ani. Prin urmare, clasa pregătitoare rămâne ca o clasă obligatorie în ciclul pri-mar", a spus ministrul Educației.

Examenul de Bacalaureat se anunță și mai greu de anul viitor. Absolvenții de liceu vor avea de studiat materie mai multă, împărțită în același număr de examene, dacă oficialii vor schimba din nou programa. De asemenea, Bacalaureatul de anul acesta va continua să fie supravegheat de camere video.

Cât despre Bacalaureatul profesional, se află încă în stadiul de proiect legislativ.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 20 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : "O harababură și o prostie"
Miercuri, 05 Septembrie 2012
Stire din Cultură-Educație : Clasele pregătitoare au răscolit școlile
Pagina a fost generata in 1.8186 secunde