Senatul a stabilit ca programul privind consumul de fructe în școli se aplică și la clasa pregătitoare

254
Senatul a stabilit ca programul privind consumul de fructe în școli se aplică și la clasa pregătitoare - mere19346700-1351605884.jpg

Plenul Senatului a adoptat proiectul de lege privind aprobarea OUG nr. 49/2012 privind încurajarea consumului de fructe proaspete în școli și care prevede totodată includerea clasei pregătitoare, pe lângă clasele I-VIII, în acest program.
Potrivit textului ordonanței, începând cu anul școlar 2012-2013, fructele proaspete distribuite elevilor, perioada și frecvența distribuției, limita valorii zilnice pe elev, precum și fondurile necesare programului se stabilesc și se actualizează anual, prin HG, în funcție de evoluția prețurilor.


Sumele aferente programului se suportă din bugetele locale ale județelor, respectiv ale sectoarelor Capitalei.


Pentru aplicarea prevederilor ordonanței se acordă sume defalcate din taxa pe valoarea adăugată, pentru bugetele locale, avându-se în vedere sumele aprobate prin hotărâre de Guvern. Sumele defalcate din taxa pe valoarea adăugată rămase neutilizate la sfârșitul exercițiului bugetar se regularizează cu bugetul din care au fost acordate. (...)

Începând cu anul școlar 2012-2013, de prevederile ordonanței beneficiază și elevii din clasa pregătitoare'', se arată în documentul citat.


În expunerea de motive a proiectului de lege se precizează că există o similaritate între programul ''Laptele și cornul'' și programul de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli, motiv pentru care se impune extinderea grupului de beneficiari și pentru acest din urmă program.


''Prin programul 'Laptele și cornul' se acordă produse lactate și de panificație pentru elevii din învățământul primar și gimnazial de stat și privat, precum și pentru copiii preșcolari din grădinițele de stat și private cu program normal de patru ore. Acest mecanism de implementare ar trebui aplicat și în cazul programului de încurajare a consumului de fructe proaspete în școli pentru a maximiza eficiența implementării'', se menționează în expunerea de motive.


Proiectul de lege a fost aprobat cu 41 de voturi pentru, două voturi împotrivă și o abținere.


Legea are un caracter ordinar, iar Senatul este prima Cameră sesizată în acest caz.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Luni, 22 Octombrie 2012
Stire din Politică-Administrație : Ponta taie din banii Senatului
Pagina a fost generata in 1.417 secunde