Colegiul de Artă din nou în centrul atenției naționale

270
Colegiul de Artă  din nou în centrul atenției naționale - colegiuldearta-1395680711.jpg

Articole de la același autor

Maria Hodor, elevă în clasa a VI-a la Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanța, a participat la Concursul Internațional "Copiii desenează ținutul natal", la care a obținut Premiul special, sub îndrumarea prof. Mihaela Luțai. 
Concursul, ajuns la ediția a XII-a, a avut loc la Reșița și a fost organizat și sponsorizat de Asociația Germană de Cultură și Educație a Adulților Reșița, cu sprijinul Departamentului pentru Relații Interetnice, București, al Consiliului Județean Caraș-Severin, al Bibliotecii Județene "Paul Iorgovici" din Reșița, cel al Primăriei Municipiului Reșița, Serviciul public Biblioteca Municipală Reșița și cel al Forumului Democratic al Germanilor din județul  Caraș-Severin.
La concurs au fost trimise 273 de lucrări, din care 262 au fost acceptate la jurizare. Au participat elevi din România, Austria, Serbia, Ucraina, Slovenia și Ungaria. Din juriu au făcut parte: dr. Ada Cruceanu-Chisăliță, critic de artă, Maria Tudur, artist plastic din Reșița, prof. Leontin Prodan, profesor de desen la Liceul "Diaconovici - Tietz" și artist plastic din Reșița, Gustav Hlinka, artist plastic din Reșița, Ingeborg Nemeșagu, vicepreședinta Asociației Germane de Cultură și Educație a Adulților Reșița, Doina Hlinka, artist plastic.
Expoziția va fi vernisată sâmbătă, 5 aprilie, ora 11, la Centrul Social "Frédéric Ozanam" din Reșița, și va rămâne deschisă până în ziua de 9 aprilie, după care lucrările premiate vor fi prezentate într-un turneu expozițional prin țară și peste hotare. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.9029 secunde