Colegiul Pedagogic a primit recunoașterea națională

587
Colegiul Pedagogic a primit recunoașterea națională - colegiulpedagogic-1444758004.jpg

Articole de la același autor

Într-un cadru festiv, la Seminarul național "Parteneriat în educația pentru mediul înconjurător", desfășurat în București, Colegiul Național Pedagogic "Constantin Brătescu" a primit placheta aniversară pentru zece ani de proiect Ecoșcoală. 


Au fost apreciate realizările de excepție ale colegiului în domeniul educației pentru mediu, implicarea instituției și desfășurarea unor acțiuni de protejare a mediului în folosul comunității locale. Dintre activitățile colegiului, remarcate pentru originalitatea lor au fost campaniile "Salvează o pădure" și "Adoptă un delfin". În cadrul acestora, suma obținută în urma valorificării maculaturii colectate de către elevii colegiului a fost utilizată pentru adopția delfinului Paper, printr-un program al ONG Mare Nostrum. 


O altă activitate, cu impact deosebit asupra comunității, s-a realizat cu prilejul Zilei Europene a Parcurilor, desfășurată pe 24 iunie. 40 de elevi ai colegiului au distribuit "Pașapoarte de Parc" tinerilor vizitatori ai Parcului Tăbăcărie, acestea conținând un set de reguli pentru protejarea ariilor naturale și păstrarea calității acestora. 


"Programul Ecoșcoală a primit, în ultimii zece ani, cinci evaluări consecutive favorabile, păstrându-se statutul de Ecoșcoală și însemnul «Steag Verde», fiind coordonat în colegiu de prof. dr. Polixenia Popescu, iar la nivel național, de CCDG reprezentant al Fundației Mondiale de Educație pentru Mediu, prin susținerea internațională a UNEP, UNESCO și ENO. Și în acest an școlar, continuă activitățile de voluntariat derulate de elevii colegiului, sub coordonarea cadrelor didactice implicate în proiect", a declarat prof. dr. Anamaria Ciobotaru, directorul Colegiului Pedagogic.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.4907 secunde