Dopo spectacol

Colegiul "Regina Maria" a sărbătorit francofonia

509
Colegiul Național de Arte "Regina Maria" din Constanța, în colaborare cu Alianța Franceză Constanța, a organizat ieri, în sala "Sergiu Celibidache" a Colegiului de Arte, un spectacolul literar-artistic dedicat zilelor francofoniei, care s-a bucurat de aprecieri și aplauze îndelungi.
În deschiderea programului, elevii Școlii generale nr. 16 din Constanța au prezentat un moment dedicat ilustrului reprezentant al Francofoniei, Léopold Sédar Senghor, pentru care francofonia era "acel umanism integral care se țese în jurul Pământului". În continuare, prof. Rodica Popescu, de la Alianța Franceză Constanța, le-a vorbit spectatorilor - elevi, profesori, invitați - prezenți la eveniment, despre Henry Coandă.
Apoi, elevii colegiului au prezentat spectacolul intitulat "Rencontres francophones". Îndrumați de cadrele didactice de franceză, profesoarele Alexandra Popescu, Mariana Iancu, Laura Titz și Angela Doicescu-Ciurea, dar și de profesorii de muzică, elevii au interpretat, vocal și instrumental, piese din repertoriul cunoscuților cântăreți Edith Piaf și Joe Dassin, respectiv, la pian, flaut, vioară, violoncel, chitară, creații ale compozitorilor francezi Jules Massenet, Erik Satie, Yann Tiersen, Olivier Toussaint. De asemenea, clasele de coregrafie de la Colegiul de Arte "Regina Maria" au prezentat pe scenă fragmente din spectacolele "Carmen" și "Fetița cu chibriturile", a cărui premieră a avut loc pe 10 martie 2008.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.653 secunde