Comuna Agigea va avea prima grădiniță nouă din ultimii 20 de ani

3251
Comuna Agigea va avea prima grădiniță nouă din ultimii 20 de ani - 41baf31fcc597cbcb73645aa0b0f66ba.jpg
Administrația publică locală din Agigea a pus, vineri, piatra de temelie a noii grădinițe din localitate. Evenimentul a avut loc în contextul ceremoniei oficiale care a marcat împlinirea a 20 de ani de la înfrățirea comunei constănțene cu localitatea Locquénolé din Franța. Astfel, la Agigea au fost prezenți, alături de primarul Cristian Cîrjaliu, membrii delegației din Locquénolé, în frunte cu primarul Yhuel Patrick, președintele Camerei de Comerț, Industrie, Navigație și Agricultură (CCINA) Constanța, Mihai Daraban, vicepreședintele Consiliului Județean Constanța, Cristinel Dragomir, dar și inspectorul școlar general, Elena Buhaiev.
Noua grădiniță "Riță Gărgăriță" din localitate se află în imediata apropiere a celei vechi, construită în anii ’70, dar care, potrivit explicațiilor primarului, în acest moment este neîncăpătoare, nemaiîndeplinind condițiile optime funcționării unei astfel de unități de învățământ. Punerea pietrei de temelie a noii grădinițe din Agigea nu a fost planificată, așa cum a subliniat Cristian Cîrjaliu, deloc întâmplător în ziua vizitei delegației franceze. Și asta pentru că relațiile dintre Locquénolé și Agigea au fost reluate abia anul acesta, după ce, ani de zile, foștii primari ai localității constănțene uitaseră de înfrățirea româno-franceză. În acest context, primarul francez Yhuel Patrick s-a declarat încântat de imaginea pe care comuna constănțeană o are în 2010.
Ceremonia a debutat cu punerea pietrei de temelie, gest care a constat în îngroparea propriu-zisă a unui pergament pe care figurau toți cei prezenți vineri, la eveniment. De asemenea a avut loc o slujbă de sfințire a fundației grădiniței, de către preotul paroh al localității. Ulterior, primarul din Agigea a vorbit despre semnificația ridicării acestei prime grădinițe din cele patru, câte și-a propus să realizeze până la finalizarea actualului mandat. În ceea ce privește costurile, Cîrjaliu a ținut să menționeze că, deși investiția inițială a fost apreciată, de către proiectant, la 16 miliarde lei vechi, construcția grădiniței a fost adjudecată de o firmă de construcție la suma de 8,9 miliarde, cu TVA, bani care vin de la bugetul local.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.1549 secunde