Concurență anemică la titularizare, la Constanța

435
Concurență anemică la titularizare, la Constanța - concurentatitularizare-1499789228.jpg

Articole de la același autor

După examenele elevilor, a venit și rândul profesorilor să fie evaluați. Astăzi este proba scrisă a concursului de titularizare. În județul Constanța au fost scoase la concursul de ocupare a catedrelor vacante 207 posturi sau catedre titularizabile și 1.700 netitularizabile, adică pentru suplinitori.

Potrivit reprezentanților Inspectoratului Școlar Județean Constanța, s-au înscris la concurs doar 818 candidați. Aceștia vor susține proba în trei centre de examinare, organizate la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân", Colegiul Național "Mihai Eminescu" și Liceul Teoretic "Traian".

Proba scrisă începe la ora 10,00 și durează patru ore. Candidații pot avea la ei dicționare pentru disciplinele latină și greacă veche și planurile de conturi pentru disciplina "economic, administrativ, poștă".

Candidații care în timpul desfășurării probei scrise sunt surprinși copiind, având asupra lor telefoane mobile sau alte mijloace de calcul sau de comunicare la distanță ori transmițând soluții cu privire la subiecte vor fi eliminați din concurs.

Nota obținută la proba scrisă are o pondere de 75 la sută în media de repartizare. Pentru a fi angajați pe perioadă nedeterminată (titularizare), candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la proba scrisă, cât și la proba practică și inspecția specială la clasă. Pentru angajarea pe perioadă determinată (suplinire), candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la proba practică și inspecția specială.

Rezultatele vor fi afișate pe 18 iulie, iar contestațiile vor putea fi depuse pe 18 și 19 iulie. Notele finale vor fi aflate pe 25 iulie. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5693 secunde