Concurență slabă la Universitatea "Ovidius". Medicina, cea mai căutată specializare

1756
Concurență slabă la Universitatea

Articole de la același autor

Dacă în urmă cu câțiva ani, exista o concurență acerbă la Universitatea "Ovidius", acum miile de tineri cu care ne obișnuisem au dispărut…Până la acest moment, peste 4.300 de candidați și-au depus dosarele de înscriere la programele de studii nivel licență, forma de învățământ cu frecvență și ID-IFR și masterat.

Dintre aceștia, 3.887 tineri sunt proaspeții absolvenți de liceu, care încearcă să ocupe un loc în anul I.

În prezent, la Facultatea de Litere, Facultatea de Medicină, Facultatea de Medicină Dentară și Facultatea de Farmacie perioada de înscriere s-a încheiat. Înscrierile continuă la celelalte facultăți, până la data de 24, 25 și 26 iulie.

Așa cum era de așteptat, cei mai mulți candidați s-au înscris la Facultatea de Medicină (763 candidați), Facultatea de Medicină Dentară (421 candidați) și Farmacie (186), dar chiar și aici nu sunt decât doi pe loc.

La Facultatea de Litere, s-au înscris doar 224 tineri, care au puse la dispoziție 433 de locuri.

În urmă cu câțiva ani, Teologia era practic asaltată de absolvenții seminariilor teologice și nu numai, însă acum numai 61 de candidați s-au arătat interesați de această specializare.

Cei mai puțini concurenți sunt la Facultatea de Construcții (50) și la Facultatea de Arte (39). Nici la programele de masterat nu s-au depus foarte multe dosare, doar 363 până la acest moment.

Admiterea la acest nivel de studiu se va finaliza în cadrul sesiunii din luna septembrie, după a doua perioadă de înscrieri și respectiv susținerea probelor de concurs.

Cele mai căutate masterate sunt cele din cadrul Facultății de Drept și Științe Administrative (52 de candidați) și din cadrul Facultății de Științe Economice (110 candidați).

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4837 secunde