În atenția elevilor de-a VIII-a

Concurs de matematică "Vam. Vasile Urseanu"

348
Școala de Maiștri de Marină "Amiral Ioan Murgescu" din Constanța va găzdui, în data de 9 mai, concursul de matematică "Vam. Vasile Urseanu", dedicat elevilor din clasa a VIII-a. Aflat acum la a XVII-a ediție, concursul a fost lansat de conducerea fostului Liceu Militar de Marină "Alexandru Ioan Cuza".
Inițierea concursului a avut menirea de a atrage cât mai mulți absolvenți ai claselor a VIII-a, cu aptitudini reale pentru disciplinele matematicii, către învățământul de marină.
Concursului i s-a atribuit numele celui mai prestigios amiral al Marinei Române, viceamiralul Vasile Urseanu, primul comandant al bricului "Mircea", participant la războiul de Independență. Deprins cu navigația și calculele matematice precise, s-a consacrat studiului astronomiei. A înființat societatea Astronomiei Române și a construit la București, prin eforturi financiare proprii, observatorul astronomic care îi poartă numele.
În cele șaisprezece ediții desfășurate până în prezent, concursul a atras peste 2.500 de elevi, fiind inclus în calendarul activităților specifice ale Inspectoratului Școlar județean Constanța și recunoscut de Ministerul Educației și Cercetării.
Candidaților, Liga Navală Română le oferă posibilitatea să participe gratuit și să-și evalueze cunoștințele căpătate și rezultatele muncii profesorilor lor.
Celor mai valoroși, cu rezultatele cele mai bune, Liga Navală Română le acordă trei premii și șapte mențiuni.
Iată, deci, o nouă provocare pentru elevii ce doresc să-și verifice cunoștințele căpătate și de a se obișnui, în același timp, cu condițiile specifice examenelor de concurs.
Comandor(r) Nicolae ȘTEFAN, directorul Concursului,
membru al Ligii Navale Române

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.6991 secunde