Concurs național pentru elevii pasionați de tehnici digitale și siguranța online

2927
Concurs național pentru elevii pasionați de tehnici digitale și siguranța online - concursnational-1415208901.jpg

Articole de la același autor

Copiii petrec foarte mult timp în fața calculatoarelor sau a tabletelor. Această pasiune a lor vrea să o exploateze organizația "Salvați Copiii" România, provocându-i la un concurs inedit.

Competiția își propune să îi determine pe copii, ajutați deopotrivă de părinți și profesori, să contribuie la identificarea și diseminarea resurselor digitale utile, sigure și ușor de utilizat. Fie că este un program sau o aplicație folosită în mod frecvent la școală, un program de colaborare pentru efectuarea temelor, o platformă creativă sau orice altă resursă, membrii echipei sunt invitați să o prezinte într-un mod cât mai creativ și original, evidențiind atât beneficiile resursei respective, cât și punctele sale slabe, precum și avantajele utilizării sale de către alți internauți.

Competiția este deschisă atât școlilor și cluburilor de tineret, cât și copiilor și profesorilor în mod individual. Participanții vor fi încadrați în două grupe de vârstă, 6-12 ani și 13-18 ani, care vor participa în echipe coordonate de un profesor sau părinte. Sub îndrumarea acestora, copiii pot înscrie în concurs proiecte multimedia (prezentări Power Point sau videoclipuri, etc.) în care vor prezenta o resursă digitală pe care o consideră utilă.

Concursul include patru categorii speciale, Profesorului Anului, Școala Anului, Grădinița Anului și Voluntarul Sigur.info al Anului. Data limită de transmitere a proiectelor este 15 decembrie 2014, acestea urmând a fi evaluate de către un juriu special, format din membrii Consorțiului Sigur.info, sponsorii și partenerii concursului, elevi și profesori. 

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.9872 secunde