Concursul de director la Muzeul de Istorie, un eșec total! Cine mai ține cârma

951
7
Concursul de director la Muzeul de Istorie, un eșec total! Cine mai ține cârma - fondesec-1479231059.jpg

Articole de la același autor

Ieri, la Muzeul de Istorie Națională și Arheologie Constanța, s-a desfășurat cea de-a doua etapă a concursului pentru desemnarea managerului acestei instituții, care, din păcate, s-a finalizat cu un eșec.

Dacă la analiza proiectului de mana-gement Delia Cornea, angajată a muzeului, a obținut nota 7,30, iar contra-candidatul Marian Zidaru (universitar la "Andrei Șaguna") - 7,03, ieri, la finalul probei, ambii candidați obținuseră nota 6,50, media fiind de 6,90 pentru prima și 6,78 pentru al doilea.

Noua comisie constituită care i-a examinat pe cei doi candidați l-a avut ca președinte pe profesorul universitar Ioan Opriș, doctor în istorie și tatăl coordonatorului științific al Cetății Capidava, Ioan Carol Opriș, iar ca membri, pe Maria Magiru, director al Muzeului de Artă Populară Constanța, și Gabriela Istrate, consilier superior, ca reprezentant al CJC. Din secretariatul comisiei mai fac parte: consilierul superior Dumitru Liliana, Veronica Cîrciu, Daniela Miroiu, Ileana Simionescu - consilier juridic, Maria Blacioti, director al Direcției Economice, Mihaela Boacă, consilier juridic, și Irina Costencu, șef Serviciu Cultură, Sport, Turism.

"Muzeul merită un om cu autoritate!"

La finalul probei de ieri, l-am rugat pe prof. univ. dr. Ioan Opriș să ne împărtă-șească impresia pe care au creat-o comisiei cei doi candidați constănțeni.

"La partea de propuneri de respectare a caietului de sarcini, partea de teorie a fost bună. În schimb, partea de rezolvare, partea practică, cum anume să facem, în ce manieră, cu ce forță economică, cu ce persoane să lucrăm, cum să restabilim un echilibru al instituției, a constituit aspectul deficitar al proiectului lor de management. Experiențele își spun cuvântul la ambii candidați. La cel din interiorul muzeului este o experiență limitată, dar mai directă, mai apropiată de instituție, în timp ce experiența celui din afara muzeului vine dintr-o perspectivă absolut exterioară, care nu i-a apropiat instituția decât ca reflexie a ceea ce media spune, a ceea ce a auzit, a ceea ce a putut să contacteze. Și la unul și la altul, dacă se progresează și se adâncește, se poate reveni într-o altă formulă. S-a câștigat o experiență și pentru unul și pentru altul dintre candidați, iar pentru instituție, un răgaz. Ar fi bine să se gândească și alții să candideze. O asemenea judecată ne-a determinat și eu consider că a fost una corectă. Dacă instituția va fi pusă în fața unui proiect mai elaborat, mai pragmatic, mai apropiat de cerințele ei, va avea de câștigat. Ei se mai pot prezenta din nou la un alt concurs, cum invitația este deschisă și altora care au stat în expectativă, poate că au avut niște judecăți subiective și ar putea să ia un imbold de la ce s-a petrecut acum. Muzeul merită un om cu autoritate, un om cu decizie, un om cu o platformă mai puternică și cu o capacitate de a convinge în primul rând la județ", a mai spus președintele comisiei.

v v v

Reamintim că, în urma reevaluării do-sarelor, ca urmare a constituirii unei noi comisii de examinare, actualul director interimar Traian Cliante a fost scos din cursă, considerându-se că dosarul este incomplet. În schimb, el va rămâne în continuare la cârma muzeului, până la stabilirea unui nou concurs. 

Comentează știrea

1. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

2. Comentariu marcat ca fiind necorespunzător

Acest comentariu contravine regulilor și condițiilor de utilizare a site-ului CugetLiber.ro. Conținutul lui poate fi inadecvat sau chiar ofensator pentru vizitatori. Daca ai luat la cunoștință avertismentul și dorești să citești acest comentariu pe propria răspundere click aici.

Igsperiment.
16 noiembrie 2016
Igsperiente limitate si exterioare.

Spuse pentru impacat capra si varza. Si pentru un drum lin celui cu asa-zisa "autoritate si decizie". Lipsa de curaj si atitudine duce la igsperiente.

prof.dr.
16 noiembrie 2016
muzeu

Iata ca s-a dovedit ca dl Cliante a avut dreptate! Comentariile precedente contin adevar, dar muzeul trebuie sa fie condus cu experienta si intelepciune, ptr ca este o institutie foarte grea si cu probleme serioase. Merita o conducere mixta cu reprezentanti din generatii diferite, competenti si de buna intentie.Lasati ura deoparte si CJC conditiile idioate formale.

arheologul de serviciu
16 noiembrie 2016
documente dosar

ca sa stie toata lumea de ce a fost scos Cliante din cursa: s-a cerut ca dosarele sa contina documente din care sa reiasa ca pretendentii au facut cursuri de management. Vax! Unul din candidati a depus un petec de hartia in care scria ca a facut un curs de management proiecte. ....si a fost suficient! Intelegeti cum sta treaba? Daca CJC vrea sa puna mana pe muzeu, va gasi tot timpul astfel de cerinte care sa-i scoata din concurs pe candidati. Cel mai bine ar fi sa existe si o selectia in interiorul institutiei. Pana la urma colectivul are o anumita inteligenta si poate selecta, direct sau indirect, un om care sa conduca institutia sau sa mearga la concurs sa il reprezinte.

Om din cetate
16 noiembrie 2016
director Muzeu

Urmaresc evenimentul ca cetatean , om al cetatii . Vreti directori competenti la institutii publice ? La orice concurs ? Utilizati comisii COMPETENTE din alte judete , metoda " incrucisarii " . Exemplu : Aduceti comisia din Baia Mare pentru concurs la Constanta si comisie din Constanta pentru concurs la Suceava.

angajata muzeu
16 noiembrie 2016
director

Ce mai tura-vura, mai toti angajatii il vor director pe dl Cliante. Un om echilibrat si un profesionist. Daca nu iti faci meseria, nu ai ce cauta in preajma lui. Si mai sunt cativa care o cauta cu lumanarea.

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3835 secunde