Conducerea Liceului "C.A. Rosetti", supărată pe primarul Făgădău că le ia internatul

721
1
Conducerea Liceului

Articole de la același autor

Consiliul Local Constanța a votat astăzi dezmembrarea patrimoniului Liceului Tehnologic "C.A. Rosetti" prin preluarea internatului și cantinei de către Colegiul de Marină "Alexandru Ioan Cuza". Măsura ar trebui să asigure baza necesară Colegiului de Marină, după mutarea acestuia din sediul de pe valea Portului în actuala clădire a Școlii nr. 15 Constanța.


Însă cei de la fostul Liceu SNC se opun acestei decizii și consideră că o măsură mai bună ar fi ca internatul și cantina să rămână în administrarea lor, dar să-i găzduiască și pe elevii Liceului Navrom.


"Liceul Tehnologic «C.A. Rosetti» din Constanța a luat la cunoștință de intenția Consiliului Local Constanța de a transfera corpurile de clădire în care au funcționat cantina și internatul unității școlare în administrarea Colegiului Tehnic de Marină «Alexandru Ioan Cuza». Considerăm că această măsură are un impact major asupra activității educative, precum și asupra elevilor școlii noastre, școală care există în sistemul educațional constănțean încă din anul 1920. Dat fiind specificul ofertei educaționale a unității noastre, școlarizăm elevi provenind din opt orașe din totalul celor 11 din județ și 31 de comune din totalul celor 58 din județ, un număr mare de elevi făcând naveta. 15 elevi au domiciliul în județul Tulcea, iar 68 de elevi locuiesc în localități situate la distanță mare de municipiul Constanța. Astfel mulți elevi ai școlii noastre au nevoie de cantină, respectiv cămin funcționale, deoarece fac eforturi financiare foarte mari să locuiască în oraș", explică directorul Liceului "C.A. Rosetti", prof. Carmen Mînea.


Aceasta propune varianta ca elevii Colegiului de Marină să locuiască în internatul de la SNC. "Pentru a putea oferi tot sprijinul acestor elevi, școala a fost permanent preocupată de menținerea, repararea și reabilitarea tuturor spațiilor aflate în administrare. Începând cu anul 2015 cantina și căminul au intrat în conservare, de atunci făcându-se demersuri repetate pentru reparația acestor spații. Prin măsurile vizate de către municipalitate, atât elevii Liceului Tehnologic «C.A. Rosetti», cât și elevii altor unități școlare ar putea avea posibilitatea de a fi cazați în internatul unității noastre. Astfel, există toate premisele necesare pentru ca spațiile să rămână în administrarea Liceului Tehnologic «C.A. Rosetti» din Constanța, urmând ca acestea să poată fi folosite în beneficiul tuturor elevilor, conform principiului asigurării egalității de șanse. Cu această soluție propusă, relația de permanentă colaborare cu municipalitatea ar putea fi concretizată printr-o realizare de excepție în sprijinul educației", încheie directorul Carmen Mînea.


Comentează știrea

Mimi
23 februarie 2018
Liceul alexandru ioan cuza

De ce nu se da la armata alt imobil pe care sa il restaureze ei? De ce le da ceva care e functional?

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3837 secunde