Conferință internațională de matematică la Liceul "Callatis"

290

Până duminică, 2 septembrie, Liceul Teoretic "Callatis" din Mangalia găzduiește o nouă ediție a conferinței internaționale "Geometrie Diferențială și Sisteme Dinamice", la care participă 80 de profesori universitari din Egipt, India, Iran, Japonia, Arabia Saudită, Serbia, Tunisia, Argentina, Ucraina, Bulgaria, Estonia, Ungaria și Rusia.

Evenimentul este organizat de Institutul de Matematică și Institutul de Mecanica Solidelor din cadrul Academiei Române, Academia Română de Științe, Facultatea de Matematică a Universității București, Facultatea de Științe Aplicate a Universității Politehnice București, Societatea Balcanică de Geometrie și alții.


Prof. univ. Constantin Udriște, de la Politehnica București, a declarat, pentru "Cuget Liber", că această manifestare a devenit de tradiție, ea fiind organizată din 1994, anual: "Liceul Teoretic «Callatis» ne găzduiește pentru a treia oară, după ce, în 2005 și 2008, oaspeții au fost foarte mulțumiți de condițiile oferite. Vom organiza excursii în Deltă și în județul dumneavoastră la obiective turistice de interes național".

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Joi, 26 Iulie 2012
Stire din Cultură-Educație : Carte la nisip, în Mangalia
Pagina a fost generata in 0.5111 secunde