Cristian Radu dezamorsează scandalul din Consiliul Local Mangalia

624
Cristian Radu dezamorsează scandalul din Consiliul Local Mangalia - mangaliaconsiliullocal2-1346086203.jpg
Consiliul Local Mangalia s-a întrunit ieri într-o ședință ordinară în cadrul căreia au fost adoptate mai multe proiecte inițiate de primarul Cristian Radu, printre care și cel privind validarea lui Paul Foleanu pe funcția de consilier.

Contactat telefonic după ședință, Foleanu a menționat că întrunirea a decurs anevoios, membrii CL dezbătând mai bine de două ore punctul privind revenirea sa în scaunul de consilier. Foleanu a mai precizat că pesediștii din Consiliul Local s-au opus cu vehemență în privința revalidării sale, însă fără succes.

"A fost o ședință foarte tensionată. Doar la punctul ce mă privea pe mine au stat două ore. S-au opus toți pesediștii mai puțin doamna Membulat, care este de la UDTTMR, dar este pe listele PSD. Vreau să îi mulțumesc pe această cale domnului primar și consilierilor care au dat dovadă de înțelegere și care au făcut demersurile necesare pentru revenirea mea în Consiliul Local. Sunt uimit totuși de atitudine colegilor de la PSD care nu au înțeles că am fost votat, ca și ei, pentru această funcție, de către cetățenii Mangaliei și că validarea mandatului în Consiliul Local este doar o formalitate. Mai există un lucru pe care aș vrea să îl precizez. Mă bucur foarte tare pentru că domnul primar Cristian Radu își dă silința să instaureze liniștea și normalitatea în Consiliul Local prin dialog și prin punerea în aplicare a legii", a precizat Paul Foleanu.

Ce alte proiecte au votat consilierii

Revenind la proiectele aflate pe ordinea de zi, precizăm faptul că membrii Consiliului Local au votat majorarea de la 700 la 800 lei a limitei cuantumului pensiei, necesar acordării ajutoarelor de urgență constând în alimente pentru pensionarii din Mangalia. Totodată, s-a votat și majorarea de la 35 la 40 de lei a valorii ajutoarelor de urgență acordate persoanelor cu dizabilități de gradele I și II, care au vârsta de peste 60 de ani și nu realizează venituri.

În cadrul ședinței, s-a aprobat darea în folosință gratuită Protoieriei Mangalia a unui spațiu pentru desfășurarea de activități specifice, amenajarea unei piețe agroalimentare și a unui obor, pe terenuri aparținând domeniului privat al autorității administrativ teritoriale.

Consilierii municipali au votat rectificarea bugetului de venituri și cheltuieli pe anul în curs pentru lucrări de pietruire a unor străzi din cartierele Dobrogea 1 și 2, precum și a altor zone din oraș, desemnarea membrilor primului CA al GOLD SA, aprobarea prețului pentru parcarea autoturismelor în municipiul Mangalia, precum și aprobarea prețului în vederea închirierii terenurilor aparținând domeniului privat al municipiului Mangalia, pe Cordonul Saturn-Venus.

Cu aceeași ocazie, Consiliul Local Mangalia l-a împuternicit pe primarul Cristian Radu să verifice toate contractele încheiate cu autoritățile publice locale, având ca obiect închirierea, concesionarea sau/și asocierea unor imobile terenuri sau/și construcții aparținând domeniului public sau privat al autorității publice locale.

În acest sens, se vor lua toate măsurile legale privind prelungirea, modificarea, completarea, vânzarea sau anularea respectivelor acte juridice, în funcție de respectarea sau nu a clauzelor contractuale.

Cu privire la acest aspect, Cristian Radu a precizat într-un interviu pentru "Cuget Liber" că nu este mulțumit de modul în care au fost executate mai multe lucrări de reabilitare termică a blocurilor din Mangalia. El a precizat atunci că "va lua la puricat" toate contractele pe care Primăria Mangalia le are cu astfel de firme, urmând să le rezilieze pe cele în care sesizează nereguli.

Menționăm faptul că, printre altele, consilierii municipali au mai votat Regulamentele privind transportul în regim de taxi, înregistrarea mopedelor, a mașinilor și utilajelor care nu se înmatriculează, precum și cel privind circulația vehiculelor cu tracțiune animală. 


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4367 secunde