Lucrările de reabilitare la blocurile din Mangalia, decontate doar cu acordul locatarilor

326
Lucrările de reabilitare la blocurile din Mangalia, decontate doar cu acordul locatarilor - cristianradu10-1345579206.jpg
Primarul Mangaliei, Cristian Radu, s-a întâlnit, la începutul săptămânii în curs, cu președinții asociațiilor de proprietari din Mangalia, pentru a discuta despre problemele curente ale orașului. În cadrul discuțiilor, primarul a spus că lucrările de reabilitare a blocurilor, care au fost efectuate până acum, vor fi decontate de municipalitate doar cu acordul asociațiilor de proprietari.

"Lucrările deja finalizate vor fi plătite doar dacă sunt făcute corespunzător. În acest sens, vom cere avizul locatarilor înainte de a face vreo plată. Cetățenii sunt beneficiarii direcți și ei trebuie să decidă, pentru că este vorba de bani publici", a explicat Cristian Radu. 


Conform declarațiilor acestuia, până la sfârșitul acestui an se va începe reabilitarea a încă zece blocuri din Mangalia, cu fonduri primite de la Ministerul Dezvoltării. 


"Este vorba de minimum zece blocuri pe care speram să le facem în acest an cu bani de la Guvern. În continuare, vom face demersuri pentru ca orașul nostru să primească mai multe fonduri guvernamentale sau europene, atât pentru reabilitarea blocurilor, dar și pentru alte proiecte comunitare", a explicat primarul.


În discuția cu președinții de asociații, s-a mai ridicat problema agentului termic, iar edilul i-a asigurat pe cei prezenți că, la iarnă, în Mangalia va fi căldură și apă caldă, la un preț corect al gigacaloriei.


"Se lucrează și la instalarea conductei de gaz, dar până la finalizarea procedurilor tehnice și a documentației aferente, centralele termice vor fi alimentate tot cu CLU, însă fără a mai exista intermediari ca până acum", a precizat Cristian Radu.

Cu aceeași ocazie, primarul a făcut apel la cetățeni să ducă la sterilizat animalele fără stăpân, care sunt ținute pe lângă blocurile din oraș.


"Numai împreună cu dumneavoastră, locuitorii orașului și cu ONG-urile de profil vom reuși să rezolvăm problema câinilor abandonați pe străzile Mangaliei. Contez pe sprijinul dumneavoastră. Primăria a început deja câ-teva proiecte de sterilizare", a completat Cristian Radu. 


În privința relației dintre municipalitate și asociațiile de proprietari, s-a stabilit ca, în termen de 30 de zile, acestea să constituie o federație la care să se afilieze, astfel încât să se desemneze o singură persoană din partea asociațiilor, care să le reprezinte în co-municarea cu primăria.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2504 secunde