Care sunt rezultatele oficiale finale pentru alegerile de la Mangalia

1885
4
Care sunt rezultatele oficiale finale  pentru alegerile de la Mangalia - primariamangalia-1340644318.jpg
Biroul Electoral Municipal Mangalia (BEM) a anunțat, ieri, rezultatele finale oficiale ale scrutinului din 24 iunie, pentru Primăria și Consiliul Local.

Potrivit BEM, Cristian Radu a câștigat funcția de primar cu 9.512 voturi și un procent de 46,74%. El a fost urmat de Zanfir Iorguș, cu 7.746 de voturi și un procent de 38,06%. Fostul primar al municipiului, Claudiu Tusac, cel care s-a retras din cursa electorală pentru a-l susține pe Cristian Radu, s-a situat, din nou, pe locul trei, cu1.504 voturi și un procent de 7,39%.

Următorii clasați au fost Marin Ciocâia, cu 769 de voturi și 3,78%, Adrian Cârlescu, cu 203 voturi și 1%, și Teodor Munteanu, cu 201 de voturi și 0,99%. Marios-Thiera Cotleț a reușit să strângă 199 de voturi, adică un procent 0,98%, în timp ce Vasile Moldovanu a primit 123 de voturi și doar 0,60 de pro-cente. Ultimii clasați, Marian Dorner cu 55 voturi, Ion Niculescu, cu 20 de voturi, și Marin Oprea, cu 18 vo-turi, nu au reușit să treacă de 0,30%. Menționăm că din cei 36.688 de locuitori cu drept de vot ai Mangaliei, 21.158 s-au prezentat la vot. Numă-rul de voturi valabil exprimate pentru funcția de primar a fost de 20.350.

Cum va arăta Consiliul Local

În ceea ce privește consiliul local, mandatele se vor împărți astfel: PDL și PSD vor avea, fiecare, câte șase oameni în CL, alianța Centru-Dreapta formată din PNL și PC a obținut patru scaune de consilier, în timp ce PP-DD va avea doi reprezentanți. Partidul România Mare a obținut un mandat.

Referitor la cei care ar urma să facă parte din CL Mangalia, menționăm că Zanfir Iorguș este primul pe lista PDL, însă, potrivit propriilor spuse, se va retrage, pentru că nu dorește această funcție. Astfel, Partidul Democrat Liberal va fi reprezentat de Vasile Iorga, Ion Gogoașă, Paul Foleanu, Laura Cîrlan și Marin Popescu. PSD ar putea să îi aibă în CL pe Claudiu Tusac, Gheorghe Mazâlu, Ion Petcu, Dănuț Moldovan, Constantin Filimon și Ghiulgian Mimbulat. Totuși, se pare că ambițiile lui Tusac sunt mult mai mari, el dorind să candideze la alegerile din toamnă pentru un post în Parlament. Astfel, postul de consilier rămas va fi ocupat de Bogdan Maganu. Cu patru posturi obținute, alianța PNL-PC îi va avea drept consilieri pe Sorin Andrei, Vasile Olan, Cristian Drăgan și Florin Tănase. Candidatul PP-DD pentru funcția de primar, Marin Ciocâia, va reprezenta partidul în Consiliul Local alături de Ștefan Bo-ciog. Nu în ultim rând, Ion Mincă va ocupa funcția de consilier din partea Partidului România Mare.

"Mangalia va avea un viceprimar PSD, dar nu pe Tusac"

Câștigătorul acestui scrutin electoral și noul primar al Mangaliei, Cristian Radu, spune că, odată cu venirea sa la conducerea admi-nistrației locale, s-au încheiat certurile frecvente cu care consilierii locali i-au obișnuit pe oamenii din municipiu. Radu le-a mulțumit celor care l-au votat, promițându-le că va fi primarul tuturor, așa cum a afirmat în campania electorală.

"Le mulțumesc oamenilor pentru încrederea pe care mi-au acordat-o. Am dovedit prin acest rezultat că mă pot lupta cu mafia și am câștigat cinstit alegerile. Voi fi așa cum le-am promis, primarul tuturor. Mangalia va deveni cu adevărat un oraș european, pentru că așa ne-am propus. Am în spate o echipă puternică, cu care am reușit să fac lucruri mărețe. Dacă vă amintiți, în luna mar-tie, când mi-am anunțat candidatura, nu aveam nimic, iar acum am reușit să câștigăm Primăria Mangalia. Cu siguranță scandalurile din Consiliul Local s-au încheiat. Voi lucra împreună cu toți consilierii. Vreau să le mulțumesc pe această cale membrilor PSD Mangalia și lui Tusac pentru că au înțeles că doar împreună puteam învinge. De asemenea, vreau să le transmit că sunt convins că vom face lucruri mărețe pentru Mangalia, lucrând împreună, ca o adevărată echipă", spune Radu.

"Îmi voi continua activitatea de deputat"

Deputatul PDL Zanfir Iorguș a declarat că nu își dorește să facă parte din Consiliul Local Mangalia, menționând că își va continua activitatea în cadrul Parlamentului României.

Cu privire la rezultatul obținut la alegerile de duminică, Iorguș a menționat: "A fost o strategie bine pusă la punct de cei de la USL. S-au gândit din timp să procedeze așa. Au organizat alegerile și apoi le-au contestat, reclamând fraude inexistente, pentru a putea merge împreună. Eu voi mer-ge mai departe și îmi voi continua activitatea de deputat. Singurul lucru pe care vi-l pot spune despre Primăria Mangalia este că cei șase membri PDL care vor fi în Consiliul Local vor avea grijă ca proiectele votate să fie în interesul oamenilor din municipiu. Ei voi sprijini eforturile conducerii administrației locale de a realiza proiecte bune pentru Mangalia. Sper ca, după aceste alegeri, să fie înțele-gere și liniște și sper ca problemele din ultimii patru ani să dispară". 

Comentează știrea

PopescuV
26 iunie 2012
Radu Cristian Primar

Ales stramb... cu falsificarea alegerilor. Daca Radu Cristian nu iesea primar alegerile la Mangalia s-ar fi refacut. Erau pregatiti cativa oameni care sa intre suparati in sectii si sa sparga urnele. Astfel, ar fi avut un motiv foarte serios sa refaca alegerile. Ceea ce nu am inteles pana la terminarea scrutinului repetat de la Mangalia a fost motivul pentru care a existat aceasta incrancenare. Se pare ca Victor Ponta i-ar fi amenintat intr-o sedinta pe cei de la CJ Constanta (adica Nicusor Constantinescu si gasca) ca trebuie neaparat sa castige alegerile la Mangalia. Sa faca ce tot ce stiu, dar sa le castige. Ioan Rus, ministrul PSD de interne, a fost cu cateva zile la Mangalia si s-a intalnit cu Radu Cristian la Hotel President. De cand a devenit Mangalia asa interesanta pentru PSD? De cand au aparut gazele de sist in zona. Iar Dinu Patriciu este interesat de ele. Dinu Patriciu este sponsorul acestei campanii electorale desantate de la Mangalia. El a platit PSD-ul, el il mituieste pe Radu Cristian acum. Dinu Patriciu, acest afacerist caruia nici-o afacere facuta "cinstit" nu i-a functionat. Dar afacerile cu statul (roman, georgian sau kazah) ii merg de minune. Astfel, Dinu Patriciu transforma Mangalia/Dobrogea intr-un fel de colonie de tip nigerian, in care nu conteaza alegerile (le refacem pana iese cine trebuie) dar in care trebuie sa ne impunem ca sa putem exploata. Sa nu fiu inteles gresit: nu sunt impotriva exploatarii gazelor de sist. Sunt doar impotriva modului de operare, a modului de preluare a resurselor, a modului in care cineva isi poate bate joc de ce aleg cetatenii unui oras. Români, așteptați-vă să fiți furați. În scurt timp la Roșia Montană nu va mai protesta nimeni. Doar că exploatarea aurului nu trebuia să inceapă in timpului guvernelor PDL. Exploatarea trebuie să fie mai intîi vămuită de catre oamenii PSD-ului. După ce șpaga va ajunge la cîțiva PSD-iști importanți, exploatarea va începe în liniște deplină. Și va începe și exploatarea gazelor de șist la Bârlad... și nici-un popă nu se va mai opune.

ath
26 iunie 2012
Felicitari PopescuV

Pentru cine are ochi sa vada printre randuri ,intentiile politicienilor sunt usor de ghicit.La comentariul tau mai am ceva de adaugat: 1-Dinu Patriciu este numai unul dintre oligarhii romani invitati la ospatul din resursele naturale ale Romaniei.De fapt,toata povestea asta cu Rosia Montana si cu gazele de sist este o batalie dusa intre investitorii straini(prin PDL) si oligarhii romani(prin USL).Si unii si altii se lupta sa puna mana pe bogatiile naturale ale Romaniei.Romanul de rand nu va fi poftit la masa nici intr-un caz si nici in altul.(vezi cazul Dinu Patriciu,pretul petrolului si al benziei etc).Romanul de rand este doar "carne de tun" folosit pentru a castiga o tabara sau alta. 2-S-au reluat discutiile privind impartirea in euroregiuni a tarii.Daca ati observat, USL nu a facut nicio modificare fata de varianta Boc-Basescu. In varianta propusa de USL,noutatea este ca PSD vrea sa puna mana pe "butoanele" euroregiunilor. 3-Sa fie clar,democratia in Romania postcomunista a dat gres.Noi nu suntem in stare sa acceptam o democratie de tip occidental.Prietenia USL-ului cu Rusia nu este intamplatoare.PSD(prin USL) incearca o apropiere de modelul politic rusesc.Ca si acolo in Romania trebuie sa existe un partid unic sau un fel de PARTID CLOSCA (USL in Romania similar cu Rusia Unita in Rusia).Pe langa PARTIDUL CLOSCA trebuie sa mai existe o multime de partide mici,fara personalitate politica dar care la un loc simuleaza un parlament tip occidental.In Republica Moldova este ceva asemanator.Probabil ca tandemul Putin-Medvedev va avea un corespondent in Romania prin cuplul Ponta-Antonescu.In felul asta oligarhii romani vor putea stapani pe deplin tara.In rest saracie,mizerie disparare si o clasa de mijloc slaba.Mai vorbim noi.

cc
28 iunie 2012
chestionar

Buna ziua! sunt student si realizez un chestionar despre site-ul primariei Mangalia. as dori sa ma ajutati prin completarea chestionarului la urmatoarea adresa: https://docs.google.com/spreadsheet/viewform?formkey=dEFVMjdwdEpiVlEtUnhsRkxGeTY5ZFE6MQ va multumesc mult!

sugiuc
28 iunie 2012
acadeaua

Vad pe lista pdl de consilieri un anonim sau travestit pe nume marin popescu,pe asta de unde la cules iorgu ca nu-i moldovean ca se numea amarinei ori o fi vreun shoarice de la dmhi care roade prazul pe acolo....

Articole pe aceeași temă

Miercuri, 20 Iunie 2012
Stire din Politică-Administrație : MANGALIA - ultima încleștare!
Pagina a fost generata in 0.2796 secunde