În organizarea Facultății de medicină dentară

Congres național dedicat "Practicilor actuale în medicina stomatologică"

363

Articole de la același autor

În cadrul evenimentelor prilejuite de aniversarea a 25 de ani de învățământ medical, Universitatea "Ovidius" din Constanța a găzduit, zilele acestea, un eveniment în premieră organizat de Facultatea de medicină dentară - Congresul național cu participare internațională "Practici actuale în medicina stomatologică". 


Au acceptat să conferențieze în cadrul programului științific o seamă de lectori importanți din domeniu, care au răspuns invitației președintelui congresului prof. univ. dr. Aureliana Caraiane, decanul Facultății de medicină dentară.


În cele trei zile ale lucrărilor congresului au conferențiat decani prestigioși precum prof. univ. dr. Norina Consuela Forna, de la Universitatea de Medicină și Farmacie "Grigore T. Popa" din Iași, prof. univ. dr. Alexandru Bucur, UMF "Carol Davila" București, prof. univ. dr. Veronica Mercuț, Universitatea de Medicină și Farmacie Craiova, prof. univ. dr. Sorin Popșor, șeful disciplinei de protetică dentari mobilă și mobilizată a UMF din Târgu Mureș, conf. univ. dr. Nicolae Chele, șeful catedrei de pro-pedeutică stomatologică și implan-tologie dentară "Pavel Godoroja" a USMF "Nicolae Testemițanu" Chișinău, acad. prof. univ. dr. Andrei Iliescu.


De asemenea, rectorul Universității "Ovidius", prof. univ. dr. Sorin Rugină, a salutat prezența numeroșilor lectori prezenți la acest congres național și s-a alăturat cu o prelegere despre "Im-portanța aplicării precauțiilor universale în prevenirea transmiterii bolilor infec-țioase în medicina dentară".


"Ce alegem  între educarea și formarea studenților noștri"
În mesajul său, pre-ședintele congresului, Aureliana Caraiane, a ținut să remarce că această întâlnire și-a propus să ofere parti-cipanților din zona de sud-est a țării, și nu numai, oportunitatea de a lua parte la educația medicală continuă prin participarea la conferințe bazate pe cele mai noi și inovatoare trenduri în medicina dentară actuală, cât și interdisciplinar, cu ramurile medicinei generale. De altfel, tot despre educație a vorbit și în deschiderea lucrărilor congresului, adresându-se mai mult tinerei generații care trebuie să înțeleagă necesitatea desăvârșirii profesionale încă de pe băncile facultății. "Temelia vieții noastre profesionale începe atunci când intrăm în facultate și este absolut necesar să ne dedicăm acestei direcții. Educația nu este, așa cum unii par să creadă, doar despre predarea unor lucrări. Educația prezintă două aspecte relativ distincte: educarea și formarea. 


Dacă ne pasă de viitorul profesiei studenților noștri, trebuie să recunoaștem că educația este un agent extrem de important al schimbării sociale și, prin urmare, trebuie să ne asigurăm că schimbările sistemului nostru de învățământ sunt benefice pentru toate părțile implicate. Modul de a preda studenților noștri are un efect profund asupra direcției profesionale medico-dentare în viitor. Prin urmare, luând în considerare cu atenție partea care ne interesează din cadrul sistemului nostru educațional, ne punem întrebarea logică ce alegem între educare și formare și care dintre cele două aspecte au cel mai productiv efect asupra viitorului studenților noștri", a mai spus decanul Facultății de medicină dentară din Constanța. 


Continuând seria de manifestări științifice și festive menite a marca acest important eveniment din istoria Universității "Ovidius", în preambulul unui alt congres "Zilele medicale dobro-gene", în Sala Senatului, la propunerea Facultății de medicină, cu aprobarea Senatului Universității "Ovidius" i-a fost decernat titlul de Doctor Honoris Causa prof. univ. dr. Alexandru Teodor Ispas, de la Facultatea de Medicină a Uni-versității de Medicină și Farmacie "Carol Davila" din București, pentru întreaga sa activitate didactică și de cercetare în slujba medicinii și a învăță-mântului medical românesc.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5994 secunde