Congresul național de istorie a presei

324
În perioada 23-24 aprilie, Universitatea "Constantin Brâncoveanu" Pitești și Asociația română de istorie a presei organizează a treia ediție a Congresului național de istorie a presei, la Pitești, cu tema "Presa locală și regională, în context european".
Participă 68 de specialiști din România, Republica Moldova și Germania, reprezentând 35 de instituții, dintre care 21 de universități, trei institute ale Academiei Române, redacții, biblioteci publice, muzee, secții județene ale Arhivelor Naționale, edituri.
Lucrările se desfășoară în cadrul celor șase secțiuni: audiovizual, presă scrisă, presa din diaspora, micromonografii de ziare-reviste, teorie și metodă în cercetarea istoriei presei, jurnalism cultural.
Pe 24 aprilie vor fi lansate 20 de lucrări de specialitate, în prezența autorilor - este vorba de istorii ale presei din județele Buzău, Brăila, Timiș, istorii recente ale unor importante instituții mass media, cum ar fi Societatea Română de Televiziune, monografii ale unor publicații reprezentative, cercetări privind cultura de masă, volume de corespondență și altele. De asemenea, "Revista română de istorie a presei" va fi lansată în noul format.
Evenimentul este susținut de Universitatea "Constantin Brâncoveanu" Pitești, Consiliul Județean Argeș și Arhiepiscopia Argeșului și Muscelului. Pentru a afla mai multe despre participanți, intervențiile acestora, programul pe secțiuni, cărțile ce vor fi lansate accesați http://istoriapresei2010.webs.com/.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 1.7428 secunde