Patru bărbați reținuți pentru ultraj după ce au agresat un polițist din Kogălniceanu

3487
Patru bărbați reținuți pentru ultraj după ce au agresat un polițist din Kogălniceanu - e540a361d93d37a33bb2f55d43da79d9.jpg
Patru persoane au fost reținute de procurorii de la Parchetul de pe lângă Judecătoria Constanța după ce au agresat un polițist din Mihail Kogălniceanu care se afla în misiune. Mihalache Bănică, de 23 de ani, Vasile Bănică, de 45 de ani, Florin Bonea, de 31 de ani, și Cristian Vișan, de 35 de ani, sunt acuzați că l-au împins, înjurat și amenințat cu moartea pe un polițist care se dusese să imobilizeze un individ prins la volan fără permis. Mai mult, omul legii mai avea puțin și ar fi fost luat la bătaie dacă nu ar fi intervenit colegii lui și trupele DIAS. Cei patru agresori vor fi prezentați judecătorilor cu propunerea de arestare preventivă pentru ultraj și ultraj contra bunelor moravuri. De asemenea, oamenii legii îl caută și pe Leonard Bănică, de 25 de ani, deoarece și acesta este acuzat de ultraj, însă atunci când a auzit că va fi reținut de anchetatori a dispărut de acasă.
În cursul zilei de 10 aprilie, un agent din cadrul Postului de Poliție Mihail Kogălniceanu l-a observat pe Ion Cristea, de 42 de ani, din localitate, în timp ce se plimba, la volanul unui BMW, pe străzile din comună. Și cum omul legii știa că bărbatul nu avea permis de conducere, a plecat după el și i-a făcut semn să oprească. În loc să tragă pe dreapta, individul a accelerat și a încercat să scape de polițist. Numai că, din cauza vitezei foarte mari, dar și a neîndemânării, Ion Cristea a pierdut controlul mașinii și a intrat în plin într-un gard de beton de pe marginea drumului.
Mașina, în care se mai afla copilul șoferului, un băiat de 14 ani, și un pasager pe locul dreapta față, s-a făcut praf în urma accidentului, minorul și celălalt ocupant fiind răniți destul de grav. Imediat, la fața locului s-au strâns zeci de persoane, etnici romi, rude ale șoferului, printre care se aflau și Mihalache Bănică, Vasile Bănică, Florin Bonea, Leonard Bănică și Cristian Vișan. Cei cinci au început să-l agreseze și să-l înjure pe polițist, pe motiv că acesta ar fi determinat producerea accidentului. În învălmășeala creată și pentru că omul legii era singur în mijlocul scandalului, șoferul vinovat a fugit, abandonându-și copilul rănit în mașină. Polițistul și-a chemat colegii în ajutor și, cu ajutorul trupelor DIAS, a fost restabilită ordinea în comună. Șoferul fugar a fost prins la câteva ore, fiind reținut pentru conducerea unui autoturism pe drumurile publice fără a poseda permis, părăsirea locului acciden-tului și vătămare corporală din culpă. În altă ordine de idei, pentru a scăpa de rigorile legii, Ion Cristea a negat că la volan s-ar fi aflat el și a spus că autoturismul era condus de fiul său, de 14 ani, însă oamenii legii nu s-au lăsat păcăliți.

Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3761 secunde