Constanţa citeşte. Bibliotecă online şi rechizite gratuite pentru elevi, la început de an şcolar

413
Constanţa citeşte. Bibliotecă online şi rechizite gratuite pentru elevi, la început de an şcolar - fondconstantaciteste1-1630952009.jpg

Articole de la același autor

Autorităţile locale din Constanţa trag un semnal de alarmă cu privire la abandonul şcolar şi admit că acesta este în creştere chiar şi în municipiu, în comunităţile sărace. Astfel, elevii constănţeni vor beneficia de rechizite gratuite, la început de an şcolar şi vor avea acces la o bibliotecă online cu mii de cărţi, audio şi video.

În curând clopoţelul va suna în toate unităţile de învăţământ, iar copiii se vor întoarce în bănci, la grădiniţă şi la şcoală. Cu acest prilej, Primăria Constanţa a demarat proiectul „Constanţa citeşte”, un amplu program pentru combaterea abandonului şcolar, a analfabetismului funcţional şi pentru promovarea lecturii în rândul elevilor.

„Pornind de la dorința de a veni în sprijinul părinților pentru a face față cheltuielilor necesare participării copiilor la școală și ținând cont și de statisticile îngrijorătoare privind abandonul școlar și rata analfabetismului funcțional care au atins cote îngrijorătoare, mai ales pe raza județului Constanța, municipalitatea constănțeană demarează programul «Constanța citește». Inițiativa își propune să susțină elevii prin acțiuni și proiecte menite să îi motiveze în procesul educației, să le păstreze viu interesul pentru școală și pentru frecventarea cursurilor, să le dezvolte plăcerea pentru citit și studiu”, precizează purtătorul de cuvânt al Primăriei Constanţa, Ionela Bărboi.

Potrivit ultimelor statistici publicate de organizaţia „Salvaţi Copiii”, la nivel naţional, rata de părăsire timpurie a şcolii este de 26,6% în mediul rural, de 17,4% în oraşele mici şi în suburbii şi de 6,2% în municipii. În Constanţa, abandonul şcolar este în creştere, mai ales în comunităţile sărace.

Primele acțiuni din programul „Constanța citește“ se vor desfășura în perioada imediat următoare, când vor fi distribuite rechizite şi va fi inaugurată o bibliotecă online pentru toți preșcolarii și elevii de clasele P (Pregătitoare) -VIII din Constanța.

Pachete cadou pentru preşcolari şi şcolari

Așadar, în perioada 6 - 13 septembrie, autorităţile locale, prin Direcția Generală de Asistență Socială Constanța, distribuie pachetele-cadou pentru preşcolari şi şcolari. Fiecare copil va primi o cutie personalizată, conţinând cele necesare pentru anul școlar: ghiozdan, penar, cărți pentru lecturi școlare și lecturi suplimentare, caiete, ustensile de scris și alte rechizite și produse de papetărie necesare desfășurării activităților creative și instructive de la clasă,de la plastilină, foarfece, hârtie creponată, acuarele pentru cei mici, la seturi geometrice și alte obiecte specifice pentru elevii mai mari.

Fiecare pachet pentru elevi conține rechizite cu grafică atractivă din universul și preocupările elevilor, în funcție de vârsta și genul fiecăruia, precum și selecții de cărți, atât bibliografia școlară, cât și literatură contemporană, povești ilustrate, cu eroi și personaje îndrăgite de copii.

2.500 de cărţi digitale

De asemenea, Primăria Constanța va asigura accesul elevilor la o bibliotecă online cu peste 2.500 de cărți digitale în format audiobook, videobook sau ebook: atlase și enciclopedii National Geographic, Dorling Kindersley, videobookuri Disney, materiale educaționale Macmillan Education, Oxford University Press, Harvard University Press, teste MENSA sau STEM, manuale și auxiliare aprobate de Ministerul Educației și Cercetării, lecturi școlare, ficțiune, cele mai noi și mai căutate cărți ale momentului, literatură clasică, bestselleruri.

Biblioteca online va putea fi accesată prin telefon, tabletă, laptop sau calculator desktop, pe baza unor coduri unice de acces. Acestea vor fi transmise părinților prin intermediul cadrelor didactice responsabile, fie educatori, învățători sau profesori diriginți. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.6658 secunde