„Poveşti de migraţie: locuri, oameni, comunităţi”, prezentate la Centrul „Jean Constantin”

152
„Poveşti de migraţie: locuri, oameni, comunităţi”, prezentate la Centrul „Jean Constantin” - povestile-1631027720.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii sunt invitaţi, săptămâna aceasta, să asculte „Povești de migrație: locuri, oameni, comunități“. Evenimentul este organizat de Primăria municipiului Constanţa în parteneriat cu Asociaţia Novapolis – Centrul de Analize şi Iniţiative pentru Dezvoltare şi include o expoziție de pictură și grafică, muzică și dansuri tradiționale din regiunea Dobrogei.

Poveștile despre migrație vor fi relatate vineri, 10 septembrie, începând cu ora 17.00, la Centrul Multifuncțional Educațional pentru Tineret „Jean Constantin“, iar accesul este gratuit. Acţiunea este organizată în cadrul campaniei de comunicare publică privind contribuția pozitivă a migrației în regiunea Constanței și are rolul de a crește gradul de conștientizare asupra subiectului migrației la nivel local (Constanța, Regiunea Sud-Est a României), precum și să promoveze informarea și conștientizarea asupra contribuției pozitive a migranților la comunitățile gazdă.

Prin activitățile desfășurate se dorește crearea unui spațiu și a unui sentiment de încredere, dar și de apartenență, o punte de dialog cu impact pozitiv asupra percepției cu privire la imigranți, promovându-se totodată interacțiunea și implicarea localnicilor și a migranților prin intermediul artelor spectacolului, picturii și graficii ca limbaj universal între membrii comunității.

Cu această ocazie vor fi prezentate și creațiile artistice realizate în cadrul programului de rezidență artistică „Clarinet”, care a avut loc la Constanța în perioada iulie - august 2021. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3406 secunde