Doi elevi de la Colegiul de Arte „Regina Maria”, premiaţi la Şcoala de Ştiinţă de la Măgurele

348

Articole de la același autor

Aşa cum le stă bine şi şi-au obişnuit profesorii în ultimii ani, elevii Colegiului Naţional de Arte „Regina Maria” Constanţa s-au evidenţiat şi de această dată, la cea mai nouă competiţie extraşcolară, derulată în cadrul unei şcoli de vară la Platforma Măgurele. Performanţa lor este deosebită, mai ales că au concurat cu echipe puternice de elevi, din întreaga ţară.

În perioada 21 august – 4 septembrie, s-a derulat Şcoala de vară de Ştiință şi Tehnologie de la Măgurele (MSciTeh), ce oferă programe de practică în laboratoarele de cercetare pentru elevi. Este vorba despre un experiment educațional al cercetătorilor și specialiștilor de pe Platforma Măgurele și din Universitatea București, pentru a stimula reflecția asupra rolului pe care cercetătorii îl pot asuma în dezbaterea publică, în special în educație, și a încuraja abordări noi în domeniul realizării și promovării educației pentru știință și a carierelor asociate, așa cum suntem informați din site-ul oficial.



„Mecanica cuantică se pregătește să sărbătorească în curând 100 de ani de la descoperire, între timp, ea a invadat unele dintre cele mai importante domenii științifice și aplicative devenind fizică cuantică, chimie cuantică, infuzând și transformând domenii precum fizica - matematică, statistica, tehnologia materialelor, dispozitivele electronice, microconsumul, evoluția universului, imaginea filozofică asupra lumii, probabilități, motiv pentru care tema din acest an este: Tehnologii cuantice: principii și aplicații”, explică reprezentanţii organizatorilor.



Arta, suport pentru interesul ştiinţific

Înscrierea la această școală de vară s-a făcut în urma unui concurs al proiectelor de cercetare realizate de elevi, în domeniile propuse de organizatori și este condiționată de recomandarea unui profesor care să certifice că elevul are profilul potrivit acestei experiențe extraordinare. Dintre cele 60 de locuri pe țară, două au fost ocupate de elevii Briana Marinescu și Andrei Răzvan Crăciun, din clasa a XI-a de la Colegiul Național de Arte „Regina Maria” Constanța, coordonați de profesor Gabriela Burlacu. Aceştia au demonstrat juriului format din experți în educație și cercetători de la Platforma Măgurele că arta este un suport pentru interesul științific al tinerilor şi au reușit să propună câte un proiect câștigător.



Elevii au avut ocazia de a participa la diferite cursuri și activități interactive, de a experimenta în laboratoare și de a se familiariza cu metodologia științifică, precum și cu un spectru larg de tehnici de cercetare. Briana Marinescu a fost selectată pentru a participa la proiectul „Cum «citim» povestea Pământului în roci și fosile”, iar Andrei Răzvan Crăciun – „De la virtual la real și invers prin modelare 3D”.

Astfel a început aventura cunoașterii pentru ei timp de două săptămâni, în care, susținuți de experți în educație și cercetători de pe Platforma Măgurele, dar și de invitați internaționali, aceștia au parcurs un set de module din arii diferite de dezvoltare. La final, au adunat experienţe inedite, pe care le vor împărtăşi cu colegii lor, când va începe şcoala.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.4245 secunde