Trei elevi constănțeni participă la Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele

770

Articole de la același autor

Doi elevi de la Colegiul de Arte "Regina Maria" și un altul de la Colegiul Național "Mircea cel Bătrân" participă până la data de 6 septembrie la Școala de Vară de Știință și Tehnologie de la Măgurele, organizată, anul acesta, on-line. Precizăm că înscrierile s-au făcut în urma unui concurs de proiecte realizate de către elevi, în domenii propuse de organizatori. Școala de vară MSciTeh 2020 este, totodată, ocazia lor de a experimenta și de a practica cercetarea științifică, lucrând la propriile proiecte de cercetare sub îndrumarea online a mentorilor - cercetători, participând la dezbateri, tururi virtuale ale laboratoarelor, proiecte și lucru colaborativ. În plus, elevii vor beneficia de un modul de consiliere și dezvoltarea carierelor, precum și de sesiuni de socializare cu studenții Universității din București.

La final, ei vor primi din partea organizatorilor truse experimentale cu ajutorul cărora să realizeze montaje și măsurători și vor fi invitați să exploreze și să documenteze mediul natural și cultural din localitățile lor, din prisma activităților propuse în temele de cercetare.

Ce spun cei trei elevi constănțeni despre participarea lor la această școală de vară? Andrei Răzvan Crăciun ne-a declarat că pentru el, MSciTeh 2020 reprezintă primul pas spre realizarea visurilor lui pe plan personal și profesional. "Participarea la cursul de design grafic este o experiență ce merită prețuită și folosită în crearea unei schimbări pozitive în societate. Pregătirea mea a constat în mult lucru individual, dar și colaborarea cu profesoara noastră de fizică, doamna Gabriela Burlacu", a precizat liceanul.

Pentru Cătălina Cristina Rebegea, Școala de vară MSciTeh 2020 înseamnă o șansă să descopere tainele antreprenoriatului, tema la care a fost selectată, dar și o șansă să se dezvolte pe plan profesional. "Pentru a participa la școala de vară, am trecut printr-o lungă etapă de selecție, competiția a fost strânsă, dar prin multă muncă, realizată atât la clasă, alături de doamna profesoară, cât și individual, am reușit să dovedim că performanțele noastre școlare merită recompensate. Din toată țara, au fost înscriși pentru tema de antreprenoriat 82 de elevi, de aceea mi se pare o performanță notabilă să mă aflu printre cei patru selectați", a adăugat eleva.

La rândul său, Monica Andreea Mitache a precizat că MSciTeh 2020 reprezintă pentru ea o oportunitate unică de a dobândi experiență în domeniul științei, deoarece este singurul program de cercetare dedicat elevilor de liceu din țară. "Tocmai din acest motiv, competiția a fost strânsă: din 260 de elevi dornici să participe, doar 64 au fost selectați. Tema la care am fost acceptată este dedicată studiului factorilor climatici asupra patrimoniului cultural și necesită atât cunoștiințe teoretice de chimie, cât și abilități practice. Pasiunea mea legată de acest domeniu s-a manifestat încă din copilărie și apoi în cadrul competițiilor școlare naționale", a completat ea. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 1.6128 secunde