Campanii false pe internet în numele Poștei Române

273

Articole recomandate

Internetul e un mediu care-ți oferă acces la toate informațiile posibile, dar este și un mediu periculos, în care hackerii pândesc la tot pasul. Acum, ar fi bine să te ferești de o nouă campanie derulată de infractorii cibernetici în numele Poștei Române, informează Playtech.ro.


Pe internet circulă, în această perioadă, campanii false în numele Poștei Române, care au rolul de a-i păcăli pe cei naivi. Cei de la ProDefence au descoperit mai multe pagini false pe care sunt încărcate mesaje de tip phishing. Hackerii se folosesc, cum spuneam, de identitatea vizuală a Poștei (Compania Națională Poșta Română).


Specialiștii în securitate cibernetică susțin că adresa oficială a Poștei Române este https://www.posta-romana.ro/. Orice alt site care te redirecționează în altă parte e unul creat de hackeri cu scopul de a-ți fura datele și a-ți lua bani.


Și CERT-RO atrage atenție că e o perioadă marcată de lansarea reducerilor de tot felul. În acest context, există posibilitatea ca mulți dintre utilizatori să aștepte informații legate de livrarea comenzii, pe mail. Atacatorii pot profita de această situație, livrând mesaje asemănătoare celor legitime, care au însă incorporate în mail site-uri malițioase.


Ca să nu cazi în plasă, trebuie să verifici întotdeauna sursa mesajului primit, să citești  cu atenție textul și să identifici eventuale greșeli gramaticale sau de exprimare, iar dacă suspectezi că ar putea fi o încercare de fraudă, scanează acel link sau atașament cu o soluție de securitate.


Aceste campanii false au fost lansate în urmă cu câteva săptămâni, dar dacă ele încă există, înseamnă că încă fac victime. Luna trecută, mai mulți clienți aiPoștei Române reclamau că au primit email-uri care par a fi legitime, cum e cel de mai jos.


Din păcate, utilizatorul care primește un astfel de email este expus la un risc semnificativ. După cum se poate vedea în textul din imaginea, ți se atrage atenția asupra faptului că urmează să primești un colet, iar dacă vrei să-l urmărești, trebuie să faci click pe un link din email.


Respectivul link duce însă la descărcarea unui malware care permite unui atacator să preie controlul sistemului tău și, implicit, să-ți acceseze toate datele personale.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.2992 secunde