Ludovic Orban: Astăzi trebuie să dezbatem actele normative necesare pentru pregătirea anului școlar

144
Ludovic Orban: Astăzi trebuie să dezbatem actele normative necesare pentru pregătirea anului școlar - 1-1597849564.jpg
Guvernul va dezbate actele normative necesare pentru începerea anului școlar, a precizat prim-ministrul Ludovic Orban în cadrul ședinței de Guvern, potrivit Agerpres.ro.


"Astăzi trebuie să dezbatem actele normative necesare pentru pregătirea anului școlar", a declarat Ludovic Orban.


La solicitarea sa, vicepremierul Raluca Turcan a făcut precizări legate de proiectele privind măsuri pentru deschiderea anului școlar.


"Da, astăzi, practic, putem avea decizia finală pe cele 3 acte normative. Un proiect de lege privind deblocarea posturilor pentru personalul didactic și nedidactic și, de asemenea, stabilirea instituției care decide suspendarea cursurilor în caz de extindere a epidemiei. Ordonanța de la Ministerul Fondurilor Europene referitoare la decontarea achizițiilor făcute de către autoritățile locale pentru tablete, echipamente de protecție și containere sanitare", a declarat Raluca Turcan, miercuri, în cadrul ședinței de Guvern.


Ea a precizat că alocarea pentru decontările menționate este de 175 de milioane de euro, împărțită astfel: 100 de milioane de euro pentru 500 de mii de tablete, 50 de milioane pentru echipamentele de protecție sanitară și 25 de milioane pentru containerele sanitare și de suport educațional.


Vicepremierul s-a referit și la cel de-al treilea act normativ privind sistemul educațional.


"Și, de asemenea, ordonanța pregătită de Ministerul Muncii, privind plata zilelor libere pentru părinții care stau acasă cu copiii, până în 12 ani, în cazul suspendării cursurilor", a mai declarat Turcan.


Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole din aceeași secțiune

Pagina a fost generata in 0.7327 secunde