Investiție guvernamentală sau cedare spre administrația locală?

Bazele Sportive "Triunghi" și "Badea Cârțan" ar putea fi readuse la viață

896

Articole de la același autor

Constanța stă rău spre foarte rău la capitolul infrastructură sportivă. Bătrânele baze sportive arată deplorabil, iar situația este bine cunoscută de toată lumea. O rază de speranță a răsărit săptămâna aceasta și sperăm să nu fie doar o promisiune electorală…

Gheorghe Hagi, Simona Halep, Cătălina Ponor, Simona Amânar, Andrei Pavel sau Horia Tecău sunt câțiva dintre marii sportivi pe care i-a dat Constanța. Astfel, orașul de la malul mării ar putea fi îndreptățit la o viață mai bună în ceea ce privește infrastructura, ar merita să aibă stadioane, săli de sport, bazine sau terenuri de sport moderne. Dar, realitatea o cunoaștem cu toții…

Ei bine, în acest context, dar (poate) și pe fond electoral, ministrul Tineretului și Sportului, Ionuț Stroe, a descins, marți, 18 august, la Constanța, unde, însoțit de conducerea Direcției Județene pentru Sport și Tineret (DJST) Constanța, a inspectat mai multe baze sportive locale și și-a făcut o impresie, la fața locului, despre starea lucrurilor de la Constanța.

"Vizita mea la Constanța a inclus și trei baze sportive ale ministerului. Două din ele sunt nefuncționale de mulți ani, deoarece pentru ele nu s-au găsit niciodată resurse. Așa că vom decide mai departe dacă le vom transmite administrației locale - în măsura în care aceasta își va lua un angajament ferm pentru susținerea lor - ori dacă le vom susține prin Programul Național de Investiții propus de Guvern, ca mai apoi să le introducem în circuitul CSN-urilor, reunind ce e mai bun și oportun din țară ca baze sportive.

Ca și concluzie a acestei vizite, consider că este obligatoriu să avem un Complex Sportiv Național la Constanța. Toate echipele își fac minim un stagiu anual la mare și aici, la ceea ce avem acum, chiar dacă am tripla capacitatea de cazare, tot ar fi insuficiente locuri.

Constanța a fost și trebuie să redevină din nou un centru puternic pentru toate sporturile", a declarat ministrul Ionuț Stroe.

Două posibile soluții

La rândul său, directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon, consideră de bun augur vizita ministrului Stroe și speră ca, după analize atente și consultări comune, s-ar putea lua și decizii astfel încât bazele aflate momentan în paragină, gen "Triunghi" sau "Badea Cârțan", să reintre în circuitul sportiv.

"Am discutat în prima fază despre problemele sportului constănțean, despre măsurile ce trebuie luate pentru reluarea în siguranță a activității sportive.

De asemenea, am prezentat un plan de reparații și investiții, apoi, împreună cu domnul ministru, am vizitat bazele «Triunghi», «Badea Cârțan» și Complexul Sportiv «Tomis» din strada Flămânda. La «Triunghi», i-am prezentat sala de lupte, terenul de fotbal, terenurile de tenis, iar în «Badea Cârțan», stadionul de rugby, toate fiind nefuncționale. La «Tomis», am discutat despre posibilitatea de reamenajare a terenului din curtea interioară, despre sistemul de ventilație a sălii.

Ideea generală este de a găsi soluții pentru a reintroduce aceste baze în circuitul sportiv", a declarat, pentru "Cuget Liber", directorul executiv al DJST Constanța, Mariana Solomon.

Cum ar putea fi readuse la viață bazele sportive nefuncționale? Există, în momentul de față, două posibile soluții. Prima ar presupune cedarea acestor active către comunitatea locală, mai ales că administrația de la malul mării și-a exprimat dorința de a le prelua și moderniza. Cea de-a doua ar fi includerea în Programul Național de Investiții al Guvernului, cu scopul creării unui Centru Sportiv Național la Constanța.

Niciuna dintre soluții nu este, însă, o noutate. Ambele variante au mai fost vehiculate, dar poate, de data aceasta, lucrurile nu vor mai rămâne doar la stadiul de proiecte și promisiuni electorale.

Vizită și la Academia Hagi

După ce a inspectat patrimoniul administrat de MTS la Constanța, ministrul Ionuț Stroe a mers, ieri, în vizită și la Academia Hagi de la Ovidiu.

"În urma discuțiilor de la Ministerul Tineretului și Sportului, din urmă cu aproximativ două luni, dintre Gheorghe Hagi și ministrul Ionuț Stroe, acesta din urmă a vizitat baza sportivă a academiei noastre", a explicat conducerea clubului constănțean.

Însoțit de patronul clubului, Gheorghe Hagi, și de președintele FC Viitorul, Gheorghe Popescu, ministrul Tineretului și Sportului a vizitat întreg Complexul Sportiv al Academiei Hagi, ce cuprinde cele opt terenuri de antrenament, hotelul care se construiește în cadrul bazei sportive, vestiarele, zona VIP și sala de trofee a clubului.

"S-a discutat pe tema modului în care sportul poate fi dezvoltat, criteriile ce stau la baza formării și dezvoltării unei baze de jucători", au mai spus reprezentanții FC Viitorul. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.2859 secunde