Edilul Valentin Vrabie: "Investițiile în Educație sunt prioritare pentru viitorul generațiilor din Medgidia"

996
Edilul Valentin Vrabie:

Articole de la același autor

Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, și-a prezentat recent într-o conferință de presă, raportul de mandat pentru perioada 2016-2020. În cei patru ani de când s-a aflat la conducerea Primăriei, Valentin Vrabie a reușit să schimbe în bine destinele Municipiului Medgidia. Printre realizările vizibile care-i fac cinste se numără și domeniul educațional.

"Investițiile în Educație sunt prioritare pentru viitorul generațiilor din Medgidia, astfel că, susținerea educației și asigurarea celor mai bune condiții pentru desfășurarea procesului educațional, la cele mai înalte standarde posibile, au reprezentat direcții permanente pe care m-am axat pe parcursul acestui mandat", a spus primarul Vrabie. Suma totală alocată din bugetul local pentru susținerea domeniului educațional a fost de 16.386.048 lei. O altă sursă de finanțare a reprezentat-o atragerea de fonduri nerambursabile, în valoare totală de 30,272,638 lei. Cu acești bani edilul Medgidiei a demarat lucrări de reabilitare, modernizare și dotare a unui număr de opt unități de învățământ aflate pe raza municipiului Medgidia. Grădinițele: "Lucian Grigorescu", nr.11, "Piticot", nr.8, nr.3, "Ion Creangă" și Valea Dacilor, dar și Colegiul Național "Kemal Ataturk" au trecut prin ample lucrări de reparații. Au fost înlocuite acoperișurile, s-au tencuit pereții și s-au reparat pardoselile. Au fost înlocuite instalațiile electrice și sanitare. S-au anvelopat clădirile pentru o mai mare eficiență energetică. Toate instituțiile dispun acum și de locuri de joacă pentru copii amenajate la standarde europene, dar și de sisteme moderne de securitate și supraveghere.

Un alt proiect important este construirea unei creșe care va avea șase săli de grupă, un spațiu multifuncțional, cabinet medical cu cameră de izolare, un spațiu pentru personal etc. Pentru îndeplinirea acestui obiectiv s-a alocat suma de 5.189.174 lei prin Programul Național de Dezvoltare.

Liceul teoretic "Nicolae Bălcescu" din Medgidia a primit și el haine noi în mandatul primarului Valentin Vrabie. În vederea creșterii eficienței energetice au fost executate lucrări de reabilitare termică, de anvelopare a clădirii, de înlocuire a sistemului de încălzire, s-au instalat sisteme alternative de producere a energiei electrice.

Și pentru ca tânăra generație să crească sănătos și armonios, au fost construite terenuri de sport multifuncționale. Primele șase sunt deja funcționale urmând ca alte șase să fie amenajate în incinta Stadionului Municipal "Iftimie Ilisei".

O altă componentă a programului pentru educație a fost și modificarea Statutului Municipiului Medgidia astfel încât elevii au beneficiat de o serie de facilități. Mai exact, au fost acordate numeroase premii și burse pentru elevii meritorii și transportul acestora a fost asigurat de autoritățile locale. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.7144 secunde