Administrația locală din Medgidia a investit milioane de euro în unitățile de sănătate

1573
Administrația locală din Medgidia a investit milioane de euro în unitățile de sănătate - medgidiasanatate-1598551171.jpg

Articole de la același autor

În ultimii ani, administrația publică locală din Municipiul Medgidia a investit cu simț de răspundere în unitățile de sănătate din localitate. Toate acestea, pentru ca oamenii să fie tratați la standarde europene, deoarece pentru administrația locală factorul uman este pe primul loc.

Mai exact, Spitalul Municipal Medgidia a intrat încă din anul 2016 într-un proces intensiv de reabilitare, modernizare și dotare, devenind din ce în ce mai performant, atât pentru pacienți, cât și pentru noii medici care s-au alăturat corpului profesional al unității spitalicești.

Dacă în urmă cu patru ani unitatea sanitară era aproape în colaps, înregistrând datorii de peste 5.000.000 lei (furnizori, servicii, salariați și ANAF), serviciile medicale lăsau mult de dorit, iar pacienții erau nevoiți să își cumpere singuri medicamentele, se poate constata că lucrurile au fost schimbate radical.

Potrivit primarului Valentin Vrabie, pentru a putea asigura condiții de spitalizare, aparatură medicală și servicii la cele mai înalte standarde europene, a fost alocată către Spitalul Municipal Medgidia până în acest moment suma de 8.325.137 lei la care se adaugă încă 10.000.000 lei cofinanțări pentru proiectele de reabilitare și dotare cu aparatură medicală. Edilul a explicat că rezultatul investițiilor realizate a fost certificat de curând, astfel că Spitalul Municipal Medgidia a fost reclasificat din categoria a V-a, în categoria a III-a.

Totodată, Ambulatoriul Spitalului din Medgidia sau policlinica, așa cum o știu cetățenii, a căpătat o altă față. Concret, clădirea care ajunsese o ruină a devenit o adevărată bijuterie a localității după ce s-au investit câteva milioane de euro. În plus, au fost efectuate investiții în echipamente medicale prin diverse programe.

"Proiectul are o valoare de aproximativ 2.000.000 euro și presupune furnizarea de echipamente medicale de ultimă generație. De asemenea, în baza parteneriatului de colaborare existent între Spitalul Municipal Medgidia și Ambasada Statelor Unite ale Americii - Biroul de Cooperare Militară, Blocul materno-fetal din cadrul secției de Obstetrică - Ginecologie a Spitalului Municipal Medgidia, a fost reabilitat și modernizat, fiind executate lucrări în valoare de 1.452.441 lei. Totodată, anul acesta a fost finalizată procedura de preluare a laboratorului de analize în administrarea Spitalului Medgidia, acesta fiind dotat și amenajat la cele mai înalte standarde medicale. După cum se știe, laboratorul de analize al Spitalului din Medgidia a fost externalizat către o societate privată încă din anul 2000", a spus primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

În altă ordine de idei, mai sunt în lucru și alte proiecte care vizează dotarea cu aparatură a Spitalului Medgidia, unul dintre acesta depus la Ministerul Sănătății, în valoare de aproximativ 2.700.000 euro, iar un altul cu finanțare europeană, depus la Ministerul Fondurilor Europene, în valoare de 3.800.000 euro.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 2.0701 secunde