Edilul Valentin Vrabie, la raport! A preluat Primăria Medgidia cu datorii, dar au fost toate achitate

3403

Articole de la același autor

Primarul Municipiului Medgidia, Valentin Vrabie, și-a prezentat, ieri, raportul de activitate al mandatului 2016-2020. Alături de el, s-au aflat președintele PNL Constanța, deputatul Bogdan Huțucă, și Mihai Lupu, candidatul PNL pentru funcția de președinte al Consiliului Județean Constanța.

Așa cum era și firesc, Valentin Vrabie a mulțumit, în primul rând, locuitorilor din Medgidia care au avut încredere în el atunci când, în urmă cu patru ani, i-au acordat votul, locuitori cărora le va cere un nou vot de încredere la alegerile locale ce vor avea loc pe 27 septembrie.

"Dragi medgidieni, după patru ani de muncă permanentă, eforturi susținute și acțiuni concrete, am ajuns în momentul în care fiecare dintre dumneavoastră poate face o analiză corectă și obiectivă a activității mele desfășurate în acest mandat. În primul rând, vreau să vă mulțumesc pentru încrederea și susținerea acordate până în prezent, pentru faptul că, în ciuda tuturor denigrărilor și acuzațiilor vehiculate în spațiul public, continuați să aveți încredere în mine și în proiectele pe care le propun pentru dezvoltarea Medgidiei", a spus primarul Valentin Vrabie.

În al doilea rând, el a mulțumit tuturor colegilor din cadrul Primăriei Municipiului Medgidia, pentru profesionalismul de care au dat dovadă.

"În ciuda tuturor piedicilor, problemelor create și presiunilor la care am fost supuși, cu ajutorul lor am reușit să facem atât de multe lucruri extrem de importante pentru comunitate, pentru noi toți", a adăugat primarul Valentin Vrabie.

El a mai transmis că mai sunt multe lucruri de realizat, însă, parcurgând paginile raportului de activitate, trebuie ca toți să fie conștienți de unde s-a plecat și unde s-a ajuns.

"Cu sprijinul dumneavoastră, voi continua dezvoltarea orașului și voi sprijini în continuare mediul de afaceri, astfel încât cu toții să fim mândri că suntem medgidieni. Am încredere că veți aprecia și susține în continuare proiectele aflate în derulare și cele viitoare care au ca scop dezvoltarea economică, socială și administrativă a municipiului Medgidia", a mai adăugat primarul din Medgidia.

Primăria și spitalul, preluate cu litigii și arierate

"Încă de la începutul acestui mandat, am făcut toate demersurile necesare pentru a schimba soarta acestui municipiu, m-am luptat ca visul unei schimbări să devină realitatea noastră, a tuturor. Cu perseverență și muncă permanentă, prin aplicarea unor principii esențiale precum integritate, respectul față de lege și cetățean,

performanță, disciplină, corectitudine și competență, am reușit ca administrația să fie mai aproape de nevoile și așteptările dumneavoastră", a spus locuitorilor edilul municipiului Medgidia, Valentin Vrabie.

El a explicat că, din punct de vedere financiar, în iulie 2016, atunci când a preluat conducerea, Primăria Municipiului Medgidia se confrunta cu numeroase probleme generate de creditele contractate anterior, procesele pierdute care au generat obligații de plată sau datorii către terți, toate cumulând peste 38.000.000 lei.

Nici la Spitalul Municipal Medgidia situația economică nu era diferită. Unitatea sanitară înregistra datorii în cuantum de peste 5.000.000 lei: furnizori, servicii, salariați și ANAF. După eforturi uriașe, în acest moment, din punct de vedere financiar, nici Primăria și nici Spitalul Municipal Medgidia nu mai înregistrează arierate, litigiile au fost

stinse și daunele achitate.

În plus, după cum a susținut primarul Valentin Vrabie, în acești patru ani, Primăria Municipiului Medgidia nu s-a mai îndatorat cu niciun leu și nu a mai creat niciun litigiu juridic.

"În ciuda tuturor dificultăților, în acest moment, echipa din cadrul Primăriei municipiului Medgidia implementează un număr de 18 proiecte cu fonduri guvernamentale și europene nerambursabile, în valoare totală de 119.840.731 lei, care vizează toate domeniile importante: infrastructură, sănătate, educație, social, cultural și sportiv.

De asemenea, un număr de alte 15 proiecte, în valoare totală de peste 180.000.000 lei, la care se lucrează în acest moment, vor fi realizate cu fonduri europene, guvernamentale și din fonduri proprii", a spus edilul municipiului Medgidia.

Ulterior, primarul a prezentat pas cu pas cum s-a dezvoltat municipiului pe parcursul celor patru ani și a făcut referire la modernizarea, întreținerea, repararea infrastructurii și refacerea mediului înconjurător. Totodată, a trecut în revistă proiectele din domenii precum sănătate, educație, solidaritate socială, cultură, culte, sport și economie. În plus, a făcut referire la faptul că își dorește ca Medgidia să se dezvolte în continuare și a prezentat proiectele de viitor, proiecte asupra cărora vom reveni și noi în edițiile viitoare. 



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.5143 secunde