Creștere îngrijorătoare a numărului de infectări cu coronavirus, la Constanța

713

Articole de la același autor

Dacă zilele trecute înregistram 22, 25, 26 de cazuri de persoane confirmate cu noul coronavirus, pe zi, în județul Constanța, ieri, s-a înregistrat un salt uriaș la 35 de cazuri noi, în 24 de ore. Creșterea este îngrijorătoare mai ales că numărul de teste efectuate zilnic este aproximativ același, între 330 – 350.

Din păcate, tot ieri, a fost raportat cel de-al 36-lea deces înregistrat în județul Constanța, de la începutul pandemiei, al unui pacient infectat cu SARS-CoV-2. Este vorba despre o femeie de 85 de ani, din Constanța, care a murit la Spitalul Municipal Medgidia. Pacienta suferea de diabet, boală cronică neurologică și hipertensiune arterială.

Autoritățile județene par să se pregătească pentru un nou val de îmbolnăviri. Prefectura Constanța a anunțat că va fi mărit numărul de locuri pentru pacienți cu COVID-19 în Spitalul Municipal Mangalia. "Se va extinde numărul de paturi de la Spitalul Municipal Mangalia, din nevoia de a crește numărul de paturi de Terapie Intensivă pentru COVID-19, dar se va păstra funcțional Compartimentul de Primiri Urgențe și Ambulatoriul, care vor asigura urgențele din zonă", au explicat reprezentanții Instituției Prefectului.

De altfel, la nivelul județului Constanța sunt, în prezent, 534 de paturi pentru tratarea bolnavilor cu COVID-19. În municipiul Constanța, din cele 120 de paturi disponibile la Spitalul Clinic de Boli Infecțioase Constanța, 86 sunt ocupate, iar, din cele 100 de la Spitalul de Pneumoftiziologie 60 au deja pacienți. Tot 60 de pacienți sunt internați și la Spitalul Municipal Medgidia, unde sunt prevăzute 150 de paturi, iar, la Mangalia, sunt 21 de pacienți și alte cinci locuri disponibile. Două persoane sunt, în prezent, internate în Secția Exterioară Agigea, dar mai este loc pentru încă 72. În ce privește Spitalul Militar – Sistem Modular, de pe stadionul Portul, niciunul din cele 54 de paturi nu este ocupat, la această oră.

95 de cadre medicale, confirmate cu SARS-CoV-2

Îngrijorător este, însă, faptul că tot mai multe cadre medicale sunt confirmate pozitive cu virusul SARS-CoV-2. Cinci cazuri noi au fost raportate în cursul zilei de vineri, numărul total din rândul personalului medical ajungând la 95. Până în prezent, 38 de medici, 40 de asistenți medicali și 17 angajați din personalul auxiliar s-au îmbolnăvit de COVID-19.

Săptămâna viitoare, județul Constanța va atinge un nou prag, psihologic, de 1.500 de cazuri de infecție cu noul coronavirus, de la debutul pandemiei. Peste 1.060 din persoane infectate sunt deja vindecate. Aproape 250 de pacienți sunt în continuare internați. Iar 99 sunt izolați la domiciliu, după ce au fost externați. Alte 768 de persoane se află în carantină, acasă, fie deoarece au intrat în contact direct cu o persoană confirmată cu virusul SARS-CoV-2, fie deoarece s-au întors recent din zone cu risc epidemiologic ridicat.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!

Articole pe aceeași temă

Pagina a fost generata in 0.3509 secunde