Cele două fețe ale județului Constanța

1234
Cele două fețe ale județului Constanța - mihailupu2-1597763097.jpg
Mihai LUPU, PNL: "Tragem ponoasele unei moșteniri lipsite de orice perspectivă. La momentul de față, regiunea sud-est a României ocupă penultimul loc în rândul regiunilor Uniunii Europene, potrivit Indicelui European Regional al Competitivității".

Cauzele sunt simplu de identificat: din rea voință și dintr-o lipsă a unui plan coerent și concentrat pe nevoile oamenilor, e convins liberalul Mihai Lupu, cel care face o radiografie a anilor în care promisiunile nu s-au îndeplinit niciodată, dintr-un motiv cât se poate de clar, acela că politicienii care s-au perindat la conducerea județelor regiunii sud-est a României (Tulcea, Galați, Brăila, Buzău, Constanța, Vrancea) n-au manifestat interes decât pentru propriile interese.

"Să nu-ți pese de cei pe care îi reprezinți e ca și cum unui manager nu i-ar păsa de direcția pe care o are firma pe care o conduce, chiar dacă aceasta se îndreaptă spre un faliment răsunător. Așa e în administrația publică a Constanței de ani de zile, însă, dintr-o obișnuință a oamenilor și din lipsa curajului de a face schimbarea până la capăt, s-a ajuns în situația în care cei cocoțați în funcții publice au impresia că sunt veșnic pe funcții, indiferent de rezultatele pe care le-ar avea.

Azi, Constanța nu-și mai permite să rămână mult în urma celorlalte județe din țară! E timpul ca noi să începem să valorificăm cu adevărat potențialul de care dispunem, astfel încât să ne recăpătăm prestigiul de altădată. Dacă spunem cu toții «îmi pasă!», deja avem o motivație în plus pentru obiectivul nostru.

Trebuie să fim împreună pe un drum al schimbării, dacă ne dorim ca județul să nu mai fie la nesfârșit captiv din cauza intereselor meschine ale unor politicieni adepți ai nepăsării și neputinței", spune Mihai Lupu, candidatul PNL la președinția Consiliului Județean Constanța.

În situația în care multe familii constănțene își trimit copiii la culcare flămânzi, abandonul școlar este într-o permanentă creștere, iar bătrânii trăiesc de pe o zi pe alta cu mare greutate și mereu cu bani de împrumut, liderul liberal Lupu vine cu un plan de investiții de care județul are nevoie pentru a ieși din bezna în care se află. E foarte posibil ca pentru românii care nu locuiesc în Constanța și doar văd la tv spectacolul din perioada estivală, aceste chestiuni să fie de necrezut, însă realitatea din teren, cea despre care vorbesc statisticile, arată fix contrariul față de ceea ce se prezintă publicului. Oamenii resimt din plin lipsa investițiilor, iar asta se vede la nivelul tinerilor care nu mai consideră că aici, în Constanța, și-ar putea croi un viitor și aleg relocarea, fie în străinătate, fie în alte județe mult mai dezvoltate.

Ce e de făcut?

"Problema, în anii aceștia, a fost că s-a vorbit prea mult și s-a făcut prea puțin, iar acum a venit timpul să spunem stop acestui comportament de-a dreptul politicianist. Adevărata față a Constanței nu este cea pe care conducătorii județului au interes să o prezinte lumii, adevărata față e fix cea în care copiii continuă să meargă la toalete în fundul curții, oamenii nu beneficiază de apă potabilă, adică se îmbolnăvesc fără să știe. Autoritățile de până acum au fost prea puțin interesate să rezolve problemele care țin de un firesc și decent nivel de trai. De aceea, proiectul meu pentru Constanța începe tocmai prin îmbunătățirea serviciilor care țin de calitatea vieții. E nevoie de servicii sociale, educaționale și de sănătate mai bune, căci, fără educație și sănătate, nu putem avea competitivitate.

Da, pornim reconstrucția județului pe o fundație șubredă, însă, pentru că ÎMI PASĂ, sunt convins că pot răspunde eficient și performant și acestei noi provocări pe care o am în față: președinția Consiliului Județean!", a completat liberalul Mihai Lupu.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.5228 secunde