Regal al cântecului, dansului și portului popular românesc, la Teatrul de Vară Soveja

365
Regal al cântecului, dansului și portului popular românesc, la Teatrul de Vară Soveja - regalfolcloric-1597684832.jpg

Articole de la același autor

Constănțenii și turiștii aflați zilele acestea, pe litoral, sunt invitați la un spectacol extraordinar de folclor, pe scena Teatrului de Vară Soveja. Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Constanța prin Centrul Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada", secția Ansamblul Folcloric Profesionist "Izvoare Dobrogene" Promovare Cultură Tradițională. Publicul va avea parte la un regal al cântecului, dansului și portului popular românesc.

Spectacolul va avea loc pe 21 septembrie, de la ora 20.30, și face parte din programul stagiunii estivale BE.SAFE - BEstSummerFEst - Constanța 2020, organizată de Teatrul de Stat Constanța. În cadrul evenimentului, veți putea asculta interpreți de muzică populară de marcă precum Margareta Clipa, Elena Plătică, Valentin Sanfira și Andrei Girel.

Margareta Clipa este una dintre artistele de folclor românesc care a fost, cu siguranță, predestinată muzicii populare încă de când s-a născut. În cântecele ei veți regăsi firescul și simplitatea melosului de pură esență țărănească moștenită de la vechi rapsozi, dar și teme mai actuale izvorâte din propria existență, cuprinzând cu precădere cântecul de dor, de dragoste, de joc, de nuntă, de înstrăinare precum și cântecul bătrânesc.

Elena Plătică este un artist înzestrat cu multă sensibilitate, profesor de muzică populară în cadrul Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" și solist vocal în cadrul Ansamblului Folcloric Profesionist "Izvoare Dobrogene". Cu o prezență plină de naturalețe, va urca pe scena Teatrului de Vară Soveja și Valentin Sanfira, îndrăgitul artist de muzică populară, dar și Andrei Girel, câștigător al unor premii importante în festivalurile de folclor, fost cursant al Centrului Cultural Județean Constanța "Teodor T. Burada" .

Acompaniamentul va fi asigurat de orchestra Ansamblului Folcloric Profesionist "Izvoare Dobrogene", condusă de maestrul Cristian Obrejan. Intrarea este liberă în limita locurilor disponibile. Evenimentul va putea fi urmărit și în direct pe rețeaua oficială de socializare Facebook a ansamblului.



Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 1.2447 secunde