Administrația locală din Mangalia montează platforme supraterane

215
Administrația locală din Mangalia montează platforme supraterane - modulecolectaredeseuri-1598638021.jpg
Primăria Mangalia a început să amplaseze, în mai multe cartiere ale orașului, platforme supraterane pentru colectarea selectivă a deșeurilor. Platformele respective cuprind module separate pentru deșeuri menajere, hârtie, sticlă, plastic și metal. Într-o primă etapă, se montează 20 astfel de platforme supraterane, pe străzile recent modernizate, dar și în locuri unde nu au fost amenajate ghene subterane.

"Noi am pregătit din timp spațiile necesare amplasării modulelor de colectare selectivă. Astăzi, am început să le montăm pe poziții, iar locuitorii orașului vor avea posibilitatea să arunce deșeurile, pe categorii. Deocamdată montăm platformele, iar în perioada imediat următoare le vom dota cu eurocontainere de 1,1 mc. Vom face și o campanie de informare, astfel încât cetățenii să arunce deșeurile, pe categorii, doar la pubelele special amenajate pentru încurajarea colectării selective", a precizat edilul Mangaliei, Cristian Radu.

El a mai subliniat că primăria va încheia contracte cu companii specializate, care vor ridica deșeurile, pe categorii.

"Până atunci, deșeurile vor fi ridicate tot de mașinile societății locale de salubrizare, dar colectarea selectivă de către cetățeni ajută, ulterior, la trierea deșeurilor, astfel încât să crească gradul de reciclare", a explicat edilul.

Cristian Radu a menționat că această investiție face parte dintr-un program mai amplu de modernizare a infrastructurii și a domeniului public din orașul nostru.

"În acest sens, am asfaltat străzile cu bani europeni, am amenajat parcări de reședință pe locul fostelor garaje, am reamenajat spațiile verzi, am amplasat noi stații de autobuz, am montat băncuțe și coșuri de gunoi pe toate străzile orașului", a explicat Radu Cristian. Edilul a precizat că, până la sfârșitul anului, vor fi montate sisteme de colectare selectivă a deșeurilor pe toate străzile orașului.Comentează știrea

Nu există comentarii introduse pentru acest articol!
Pagina a fost generata in 0.4219 secunde