Constănțencele, invitate să coasă și să brodeze

224
2
Constănțencele, invitate să coasă și să brodeze - constantenceleartacusut-1430151620.jpg

Articole de la același autor

Constănțencele care doresc să învețe lucruri interesante despre arta cusutului și a brodării iilor sunt invitate miercuri, de la ora 10,30, la Biblioteca Colorată din Tomis Mall, unde va avea loc un nou atelier practic de cusături românești. Evenimentul este organizat de asociația Work At Home Moms Constanța și Simona Moon. 


"Pe teritoriul Dobrogei au conviețuit și conviețuiesc mai multe etnii, fiecare dintre acestea având propria moștenire culturală, ceea ce a condus la constituirea în timp a unui patrimoniu cultural imaterial bogat și diversificat pe acest teritoriu. Influențele culturale între cei care conviețuiesc aici s-au reflectat și se observă și astăzi în arta meșteșugurilor tradiționale, prin preluarea unor simboluri și motive specifice de la o etnie la alta. Vom învăța lucruri interesante despre ațe, țesături, ustensile folosite în acest meșteșug. Vom vorbi despre tipuri de cusături tradiționale, alegem modele și culori potrivite pentru ceea ce dorește să lucreze fiecare: batistă, ștergar, față de pernă, cămașă. Ni se vor prezenta tipuri de cusături folosite în broderia tradițională, unele simboluri și semnificațiile acestora", a transmis Olivia Grigore, reprezentanta asociației. 


Comentează știrea

Ion
28 aprilie 2015
iar gramatica

Domnisoara Teodora, conjunctivul lui 'a coase' este 'sa coasa'.

Papu
28 aprilie 2015
ziariști de carton

Pe vremea lui Ceaușescu tot ce se publica trebuia să treacă mai întâi pe la secția corectură. Acum orice mucos ajunge ziarist cu relații și șpagă. Ei nu știu decât să scrie și să pronunțe corect : cool, coca-cola, mobil, facebook, sms, club, mișto, manele etc, în rest D-zeu cu mila !

Articole din aceeași secțiune

Marţi, 28 Aprilie 2015
Stire din Cultură-Educație : "100% jazz and more"
Pagina a fost generata in 1.1097 secunde